by Azhan Mohi in
Premier League

Isteri Thiago Silva menyasarkan serangan ke atas Chelsea berikutan kekalahan yang melemahkan moral pada malam Khamis menentang Fulham.

Graham Potter sudah pun bergelut untuk menyelamatkan pekerjaannya kurang daripada enam bulan selepas pelantikannya dan sekali lagi terpaksa mendengar nyanyian tamat di tempat lawan untuk pengurus terdahulu, Thomas Tuchel.

Malam yang menyedihkan untuk Chelsea ditambah lagi dengan babak kedua bermain 10 orang dengan pemain pinjaman baharu Joao Felix dilayangkan kad merah, yang kini akan terlepas tiga perlawanan seterusnya akibat penggantungan selepas dia mengasak Kenny Tete.

Pemain pertahanan veteran Silva sekali lagi merupakan antara segelintir pemain Chelsea yang muncul dengan sebarang pujian daripada kekalahan pertama dalam derby London barat sejak 2006 dan isterinya percaya pasukan Potter tidak akan bergelut jika lebih ramai pemain menunjukkan semangat dan aplikasi yang sama seperti 38 -pemain pertahanan berusia tahun.

Belle Silva menulis di Twitter: “Jika ada Thiago Silva dalam serangan dan satu di bahagian tengah, dengan apa yang kita sudah ada di pertahanan.”

Bertindak balas terhadap satu lagi prestasi menyedihkan yang menyebabkan Chelsea terkurung di kedudukan pertengahan dan terkeluar daripada kedua-dua pertandingan piala domestik setelah memenangi hanya dua daripada 10 perlawanan terakhir mereka dalam semua pertandingan, Potter tetap menentang dan yakin dia boleh mengubah keadaan.

“Saya juga dapat memahami mereka (peminat) kecewa kerana kami telah kalah,” kata Potter. “Itu perkara biasa. Saya memastikan saya pergi dan menepuk tangan mereka kerana anda menghargai sokongan.

“Ia bukan mudah. Kami menderita dan mereka menderita. Jadi kita rasa untuk mereka dan rasai kekecewaan mereka. Saya fikir adalah penting untuk kita kekal bersama dan cuba mengharungi tempoh sukar ini, kerana ia benar-benar tempoh yang sukar.

“Ia benar-benar mengecewakan dan sangat mencabar. Saya rasa untuk penyokong. Kami kecewa kerana kalah malam ini. Saya fikir ia adalah perlawanan yang agak sama pada separuh masa pertama dan kami mempunyai beberapa peluang yang baik.

“Saya fikir asas yang boleh kami lakukan lebih baik dari segi pertahanan kami dan beberapa aksi bola sepak kami.

“Tetapi pada masa yang sama, kami kembali dalam permainan dan kemudian kad merah…ialah di mana kami berada pada masa ini dari segi perkara yang boleh berlaku kepada kami.

“Kami kehilangan Denis sebelum ini juga dan hanya menyesuaikan diri dengan Jorginho dan kemudian Joao – yang mempunyai impak yang hebat dalam permainan dan anda boleh melihat kualitinya – kehilangannya dan kehilangannya selama tiga perlawanan benar-benar mengecewakan.”

Share Post:

Related Posts