by Azhan Mohi in
Premier League

Ian Wright tidak sabar menunggu Gabriel Jesus kembali daripada kecederaan dan berkata penyerang Arsenal itu boleh mencetuskan peningkatan dalam prestasi rakan sepasukan Gabriel Martinelli.

Jesus tidak bermain untuk pendahulu Liga, Arsenal pada 2023 selepas mengalami kecederaan lutut semasa kempen Piala Dunia Brazil di Qatar.

Bekas penyerang Manchester City itu sekurang-kurangnya hampir pulang dari bilik rawatan, telah digambarkan dalam latihan minggu ini ketika dia meneruskan pemulihannya.

Wright percaya kepulangan Jesus akan menjadi dorongan besar kepada Arsenal yang mengejar gelaran dan berkata ia boleh membantu Martinelli menemui semula prestasi terbaiknya.

Martinelli mengharungi lapan perlawanan tanpa jaringan sepanjang Januari dan kebanyakan bulan Februari tetapi menjaringkan gol dalam kemenangan Arsenal ke atas Aston Villa dan Leicester City baru-baru ini.

Walaupun sumbangan Martinelli baru-baru ini, Wright percaya pemain sayap Brazil itu sebahagian besarnya menderita tanpa Jesus dan berkata ‘seluruh bahagian kiri’ pasukan Arsenal ‘tidak berfungsi’.

“Arsenal sedang berusaha keras sekarang untuk kekal di hadapan [Manchester City],’ kata Wright di Premier League Productions.

“Ya, kami mempunyai Jesus kembali yang kemudian diharapkan akan meningkatkan lagi semangat Martinelli kerana sebelah kiri kami telah merindui Jesus.

“Jesus akan bertukar dengan Martinelli, dan dia akan masuk ke dalam dan kami akan mendapat lebih banyak lagi di sebelah kiri kami.

“Itu agak berlebihan walaupun Martinelli telah menjaringkan beberapa gol, dia terpaksa keluar dari bangku simpanan untuk melakukannya. Rasanya seluruh bahagian Arsenal tidak berfungsi.

“Dan apabila ia kembali mungkin kami boleh mula menjaringkan lebih banyak gol sekali lagi dan mendapatkan gol dan peluang yang kami perlukan untuk menjaringkan gol, hanya untuk memberi kami sedikit ruang bernafas dalam permainan kerana saya tidak fikir mulai sekarang di Man City akan mengalah.”

Share Post:

Related Posts