by Azhan Mohi in
UEFA Champions League

Legenda Arsenal, Thierry Henry tidak dapat menahan kegembiraannya ketika Tottenham tumbang 2-0 menentang Sporting Lisbon dalam perlawanan Liga Juara-Juara Selasa.

Pasukan Antonio Conte melepaskan dua gol lewat di Portugal untuk meletakkan mereka di tempat kedua dalam Kumpulan D – di atas Frankfurt dan Marseille – selepas dua pusingan pertama perlawanan.

Paulinho menjaringkan gol pertama sebelum Arthur Gomes melepasi duo Spurs, Cristian Romero dan Emerson Royal, menjaringkan gol penyudah rendah.

Ia adalah gol Gomes yang membuatkan bekas penyerang Arsenal, Henry, sangat teruja semasa berbicara di CBS Sports bersama Jamie Carragher.

“Penderitaan Tottenham… dan kegembiraan Thierry Henry!” Carragher berkata, sambil ulangan gol Gomes dimainkan di skrin.

Henry boleh didengari menjerit keseronokan tiga kali semasa klip itu – sekali apabila Gomes melepasi Romero, satu lagi apabila dia menewaskan Emerson dan yang ketiga apabila gol masuk.

Tetapi wira Arsenal itu cuba berundur apabila melihat reaksinya kembali, berkata: “Gol itu… Saya tidak peduli kerana ia adalah Spurs, tetapi lihat apa yang dia lakukan.

“Step over, [nut]meg, jumpa awak nanti! Hugo [Lloris], [nut]meg, jumpa lagi! 2-0, BYE!”

Ia adalah persembahan buruk daripada Spurs dan bos Conte tidak menyembunyikan kekecewaannya selepas perlawanan.

“[Ia adalah] keputusan yang sukar,” Conte memberitahu BT Sport. “Pastinya apabila anda kalah dalam permainan anda tidak gembira. Hari ini permainan berada dalam keadaan seimbang pada separuh masa kedua.

“Kami boleh menjaringkan gol dan kami cuba memenangi perlawanan. Dalam 10 minit terakhir, kita boleh melakukan lebih baik. Mereka menjaringkan gol dengan sepakan sudut dan kemudian kami melepaskan gol kedua.

“Perlawanan yang sukar pasti. Kami cuba untuk mendapatkan kemenangan tetapi pada akhirnya kami tewas. Apabila anda tiba anda perlu cuba mengisi kotak.

“Anda perlu tepat dan lebih kuat untuk menyerang gawang. Kami boleh melakukan lebih baik. Kini kami perlu cuba berehat dan memikirkan perlawanan seterusnya dalam Liga.”

Share Post:

Related Posts