by Azhan Mohi in
Carabao Cup

Harry Maguire mengabaikan pemilik Manchester United, Avram Glazer semasa sambutan Piala Carabao kelab di Wembley pada Ahad.

Erik ten Hag telah memperoleh trofi pertamanya sebagai pengurus United apabila jaringan Casemiro dan gol sendiri daripada Sven Botman mengesahkan kemenangan 2-0 ke atas Newcastle United.

Sebagai kapten, Maguire mengetuai pasukan menaiki tangga Wembley untuk menjuli trofi dan semasa keraian itu, pemain antarabangsa England itu berkongsi jabat tangan dan pelukan dengan Ketua Pegawai Eksekutif United, Richard Arnold.

Glazer yang berdiri tepat di sebelah Arnold tetapi Maguire memilih untuk tidak bercakap atau terlibat dengan pemilik United dan menyertai semula rakan sepasukannya yang lain.

Semasa perlawanan di Wembley, penyokong United terus melaungkan menentang pemilikan Glazers.

Peminat United juga mengangkat sepanduk ‘Glazers Out’ hanya beberapa baris di bawah tempat Avram Glazer duduk di Wembley.

Terdahulu pada hari Ahad, sekurang-kurangnya satu kumpulan penyokong mempunyai sepanduk membantah Glazers yang dirampas oleh kakitangan Wembley.

Pada bulan November, telah diumumkan bahawa keluarga Glazer sedang mencari untuk menjual setelah memiliki kelab itu selama 17 tahun yang lalu.

Bagaimanapun, pembeli masih belum ditemui dan laporan kini mendakwa bahawa Glazers keberatan untuk menjual United untuk tawaran semasa di atas meja.

Share Post:

Related Posts