by klasikko in
Premier League

Penyerang Tottenham Harry Kane telah dinasihatkan untuk “mementingkan diri sendiri” apabila membuat keputusan mengenai masa depannya musim panas ini di tengah-tengah khabar angin perpindahan yang mengaitkannya dengan Manchester United.

Pemain England itu telah menjadi penjaring prolifik dalam kerjaya yang baik dengan Spurs, dan akan meletakkan sasarannya untuk memintas Alan Shearer sebagai penjaring terbanyak sepanjang masa dalam sejarah Liga Perdana.

Namun, Kane tidak pernah memenangi trofi dan pada usia 29 tahun dia pasti akan tahu masanya semakin suntuk.

Itu bermakna mungkin sukar untuk mengatakan tidak kepada seseorang seperti Man Utd jika mereka terus menjadikannya salah seorang daripada mereka sasaran teratas, seperti yang dilaporkan The Athletic .

Membincangkan masa depan Kane, bekas bintang Chelsea, Ruud Gullit menyeru pemain itu untuk mengambil peluang untuk menerima perpindahan besar jika tawaran itu datang.

Ia akan menjadi menarik untuk melihat jika kita akhirnya melihat dia membuat dorongan besar untuk meninggalkan kelab yang dia pernah tinggal sepanjang kerjayanya setakat ini.

“Jika saya jadi dia, saya akan mementingkan diri sendiri dan berkata, ‘Saya akan pergi’.

“Ramai pemain setia kepada kelab mereka, tetapi tidak memenangi apa-apa. Apakah kebaikan itu?

“Sebagai pemain bola sepak anda mahu memenangi hadiah,” katanya kepada beIN Sports.

“Apabila anda tidak cukup bagus sebagai pemain, sebuah kelab berkata: ‘Terima kasih atas perkhidmatan yang diberikan’.

“Tetapi jika sebuah kelab tidak cukup bagus, maka sebagai pemain anda perlu merebut peluang untuk memenangi hadiah di tempat lain.”

United memenangi Piala Carabao musim ini, sebenarnya Kane mungkin juga memikirkan pilihan lain jika dia benar-benar mahu memenangi gelaran utama seperti Liga Perdana dan Liga Juara-Juara.

Share Post:

Related Posts