by klasikko in
Premier League

Legenda Arsenal, Lauren berkata hanya ada seorang pemain dari pasukan Gunners ketika ini yang dia fikir akan menyertai skuad Invincibles yang terkenal itu.

Seseorang membayangkan akan ada sedikit perdebatan mengenai perkara ini daripada peminat Arsenal dan kelab lain.

Martin Odegaard dan Gabriel Martinelli mungkin dalam hujahan, tetapi Lauren telah memilih Bukayo Saka sebagai ahli skuad Mikel Arteta yang paling menonjol.

Pemain England itu amat menghiburkan untuk ditonton musim ini, menyumbang 11 gol dan 9 bantuan kepada musim Arsenal.

Ia memberi kesan kepada beberapa perlawanan besar untuk membantu kelab gergasi London utara itu mendahului lima mata di puncak carta Liga Perdana.

Lauren adalah peminat tegar Saka, dia mengakui sukar untuk memilih sesiapa dari pasukan Arsenal semasa ini untuk menggantikan mana-mana skuad Invincibles yang mengharungi keseluruhan kempen liga 2003/04 tanpa kalah.

Bekas bek kanan Cameroon itu adalah pemain penting dalam pasukan Arsene Wenger.

Dia memberitahu Ladbrokes Fanzone tentang pendapatnya tentang apa yang boleh dicapai oleh pasukan semasa ini, dengan menyebut Saka sebagai Invincible berpotensi.

“Saya akan memilih keseluruhan skuad dan bukannya seorang pemain musim ini, tetapi jika saya terpaksa memilih hanya seorang, maka ia mestilah Bukayo Saka,” kata Lauren.

“Pemain muda itu telah menjaringkan penalti yang besar apabila tekanan berlaku dan dia menjaringkan gol.

“Seperti yang kita lihat ketika menentang Man Utd ketika pasukan perlu meningkatkan dan menggalas tanggungjawab, dia telah melakukannya menentang United dan Liverpool.

“Tekanan yang dia lakukan untuk memenangi bola itu dan menjaringkan gol kedua, dia sememangnya pemain terbaik untuk Arsenal musim ini.

“Generasi Invincibles adalah hebat, dan saya akan kekal bersama mereka terlebih dahulu, tetapi jika saya terpaksa memilih seseorang daripada skuad Arsenal semasa untuk berjaya maka ia adalah Bukayo Saka.”

Dia menambah: “Saya suka berfikir secara positif, jadi mengapa saya fikir Arsenal tidak akan memenangi Liga Perdana?

“Pasukan ini bermain dengan baik, bermain bola sepak berkualiti secara keseluruhan dan mereka menunjukkan kepada kami mereka boleh menguruskan tekanan dalam kesukaran jadi apa pun yang berlaku peminat Arsenal harus berbangga.

“Sangat berbangga dengan kumpulan pemain muda ini kerana mereka memberi kami kepercayaan bahawa kami boleh memenangi perlawanan besar, kepercayaan bahawa kami boleh memenangi Liga Perdana.

“Apa sahaja yang berlaku saya berasa sangat bangga kerana mereka benar-benar menakjubkan sejak permulaan musim.

“Ia adalah salah satu kebimbangan terbesar saya beberapa minggu lalu apabila anda sampai ke peringkat di mana terdapat tekanan besar di sana tetapi kami melihat dalam dua perlawanan terakhir bahawa mereka telah cemerlang.

“Ramai yang menganggap ia hanya Bournemouth, tetapi mereka masih perlu bangkit daripada ketinggalan dua gol.

“Apabila anda berada di tangga teratas terdapat tekanan besar di bilik persalinan di kalangan pemain, tetapi mereka menunjukkan watak dan kesungguhan.

“Kebimbangan saya hilang, kerana pasukan menunjukkan mentaliti seperti itu yang anda perlukan untuk memenangi kejuaraan.”

Share Post:

Related Posts