by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain pertahanan RB Leipzig, Josko Gvardiol telah mengaku cintanya kepada Liverpool ketika dia bersedia untuk menerima tawaran untuk berpindah ke Premier League.

Pemain Croatia berusia 20 tahun itu dikehendaki oleh hampir setiap pasukan teratas di Eropah selepas beberapa musim yang cemerlang dan Piala Dunia yang sensasi.

Dilaporkan Chelsea membuat banyak kemajuan dalam rundingan mereka mengenai perjanjian tetapi gagal mencapai persetujuan muktamad setakat ini.

Benar, The Blues telah cuba meyakinkan Leipzig untuk bersetuju menjual Gvardiol pada Januari tetapi tanda harganya yang semakin meningkat menyaksikan mereka beralih kepada Benoit Badiashile, yang menyertai mereka dari Monaco dalam perjanjian €38 juta awal bulan ini.

Pertahanan tengah Croatia itu dilihat sebagai pertahanan berpotensi untuk menjadi antara pertahanan terbaik pada masa depan. Mempamerkan kematangan beliau di pertahanan.

Gvardiol telah membincangkan minat berterusan Chelsea terhadapnya, enggan menolak perpindahan ke Stamford Bridge pada musim panas, tetapi dia juga membuat pendedahan mengejutkan bahawa Liverpool adalah pasukan Inggeris yang paling dekat dengan hatinya.

“Itu pasti Liverpool,” katanya kepada RTL. “Sejak saya kecil, saya menonton banyak perlawanan Liverpool dengan ayah saya, dan kami membuat liputan setiap musim secara terperinci. Ia adalah kelab yang kekal di hati saya.”

Liverpool adalah antara pihak yang bertanya tentang perkhidmatan Gvardiol. The Reds sedang berusaha untuk meningkatkan kekuatan di bahagian belakang tetapi mungkin memerlukan sokongan yang lebih mendesak berikutan kecederaan kepada Virgil van Dijk, yang berdepan lebih sebulan di tepi padang kerana masalah hamstring.

Difahamkan oleh beberapa media, Liverpool sedang meninjau kemungkinan perpindahan Januari untuk pemain Inter Milan Skriniar, yang telah memasuki enam bulan terakhir kontraknya dan masih belum menandatangani lanjutan di San Siro.

Share Post:

Related Posts