by Azhan Mohi in
Ligue 1

William Saliba memiliki Marseille ‘di dalam hatinya’ dan akan bermain untuk kelab itu musim depan dan bukannya kembali ke Arsenal.

Demikian menurut pemain tengah Gunners, Matteo Guendouzi, yang berkata dia cuba memujuk pemain pertahanan itu untuk kekal di Perancis.

Saliba mencadangkan minggu lalu bahawa dia akan kembali ke Emirates pada musim panas ini untuk bersaing mendapatkan tempat dalam kesebelasan utama Mikel Arteta.

“Saya milik Arsenal, saya masih ada dua tahun lagi di sana. Saya akan berada di sana untuk pramusim,” kata Saliba.

Pemain Perancis itu, yang ditandatangani £30 juta dari St-Etienne pada 2019, masih belum bermain satu perlawanan untuk Arsenal tetapi dia menikmati tempoh pinjaman yang mengagumkan dengan Marseille musim lalu.

Tetapi Guendouzi, yang juga menghabiskan musim lalu secara pinjaman dari Arsenal ke Marseille dan bersedia untuk melengkapkan perpindahan tetap ke kelab itu, berpendapat Saliba akan kekal di selatan Perancis musim depan.

“William [Saliba] kini mempunyai Marseille di dalam hatinya,’ kata Guendouzi.

“Saya pasti dia akan kembali ke Marseille musim depan.

“Saya akan terus mendesak supaya dia kekal bersama kita.”

Bercakap mengenai keinginannya sendiri untuk kekal di kelab itu, Guendouzi berkata dia gembira di Marseille dan itu tercermin dalam kepulangannya ke pasukan kebangsaan Perancis.

“Saya tidak boleh mengharapkan musim yang lebih baik daripada musim yang saya habiskan bersama Marseille.

“Dengan pasukan kebangsaan Perancis juga, ia adalah musim terbaik saya sebagai seorang profesional.”

Share Post:

Related Posts