by Azhan Mohi in
Premier League

Pep Guardiola telah memberi amaran kepada bintang Manchester City bahawa mereka tidak akan mempunyai peluang untuk memenangi derby Sabtu ini jika mereka mengulangi prestasi menentang Southampton

Kelab tercorot Liga itu mendapat peluang dan menang selesa 2-0 hasil jaringan separuh masa pertama daripada Sekou Mara dan Moussa Djenepo.

Malah kemasukan Kevin De Bruyne dan Erling Haaland selepas permulaan semula gagal mencetuskan City beraksi apabila mereka tunduk kepada kekalahan dalam pertandingan yang mereka kuasai sejak beberapa musim kebelakangan ini.

Skuad Guardiola kembali beraksi pada hari Sabtu apabila mereka menghadapi perjalanan yang menakutkan ke Old Trafford untuk perlawanan derby Manchester menentang pasukan Erik ten Hag yang semakin meningkat dengan pantas.

City menumpaskan United 6-3 dalam perlawanan awal musim ini apabila Haaland dan Phil Foden menjaringkan hatrik, tetapi Guardiola menerima United berada di tempat yang sama sekali berbeza sekarang di bawah pengurus baharu mereka dan akan menimbulkan ancaman sebenar.

Guardiola berkata: “Setiap perlawanan adalah berbeza, persaingan berbeza tetapi sudah tentu jika anda beraksi dengan cara ini kami tidak akan mempunyai peluang, pada saat mereka ada dan selama bertahun-tahun mereka mencari untuk kekal di posisi ini.

“Kami tahu apa yang perlu kami lakukan untuk bermain dengan lebih baik dan itulah yang kami akan cuba lakukan.”

Guardiola juga mempertahankan keputusannya untuk merehatkan Haaland dan De Bruyne dari awal, menunjukkan bahawa kedua-dua pemain tidak beraksi dalam kekalahan 4-0 Piala FA ke atas Chelsea pada Ahad.

Dia menambah: “Saya meninggalkan mereka di bangku simpanan menentang Chelsea dan anda tidak bertanya soalan itu kepada saya kerana kami menang.

“Sentiasa saya percaya apabila anda bermain empat pertandingan, saya mempunyai perasaan bahawa anda perlu menggunakan semua orang anda perlu bersedia.

“Dan pemain yang tidak bermain perlu melakukan sesuatu dengan bahasa badan anda untuk membantu pemain dan semua orang terlibat. Jadi siapa tahu jika Erling dan Kevin ia mungkin berbeza. saya tidak tahu.

“Kami cuba melakukan yang terbaik. Kami menggilirkan pasukan kami selepas kami menentang Chelsea dalam Liga dan kami menang dan orang berkata betapa bagusnya keputusan itu.

“Saya faham perniagaan ini kita mahu semua orang terlibat tetapi hari ini tidak berlaku. Saya rasa hari ini tidak kira barisan pemain apa yang saya lakukan kita akan tampil dengan cara ini.”

Share Post:

Related Posts