by klasikko in
Premier League

Bekas bos Chelsea, Graham Potter telah pun menolak pendekatan daripada kelab Liga Perdana untuk menjadi pengurus baharu mereka hanya sehari selepas dipecat oleh kelab London Barat itu.

Menurut talkSPORT, jurulatih Inggeris itu telah menolak tawaran daripada Leicester City kerana dia merancang untuk berehat daripada bola sepak sebelum membuat keputusan mengenai langkah seterusnya.

The Foxes berpisah dengan Brendan Rodgers pada hujung minggu berikutan kekalahan 2-1 kepada Crystal Palace, yang meninggalkan kelab itu dalam zon penyingkiran Liga Perdana.

Hierarki kelab merasakan ancaman penyingkiran telah menyebabkan mereka memecat bekas bos Liverpool itu pada hari Ahad dan mengalu-alukan kedatangan Potter ke Stadium King Power.

Bagaimanapun, Potter tidak akan mengambil alih tugas itu dan kemungkinan besar akan menunggu untuk melihat bagaimana landskap berkembang sepanjang baki musim ini.

Tottenham adalah satu lagi pekerjaan yang mungkin untuk jurulatih Inggeris itu tetapi kelab London Utara tersebut mempunyai calon lain seperti Mauricio Pochettino dan Julian Nagelsmann mendahuluinya.

Share Post:

Related Posts