by klasikko in
Premier League UEFA Nations League

Ramai yang menjangkakan bahawa England akan bangkit daripada kedukaan pada pentas final EURO 2020.

Tetapi sejak dari itu, ia mula jauh kelihatan lebih baik meskipun memiliki kelebihan beraksi di halaman sendiri dan jadual yang mudah seperti diharapkan pada pasukan Gareth Southgate.

Bukan sahaja England mencatatkan keputusan buruk yang akan menggusarkan peminat, tetapi persembahannya adalah sama membosankan seperti taktikal pengurus mereka sendiri.

Jadi, penyokong Three Lions tertanya-tanya sama ada sebarang perubahan akan berlaku sebelum kejohanan Piala Dunia bermula tidak lama lagi.

Sungguh mengejutkan apabila menyaksikan England tersingkir daripada saingan UEFA Nations League sekaligus mencetuskan persoalan sesiapa yang bakal menggantikan Southgate di Wembley.

Walaupun sesetengah orang mencadangkan nama seperti Thomas Tuchel, namun ada yang menyebut Graham Potter walaupun baru sahaja dilantik sebagai bos Chelsea.

Selain Potter, jurulatih Newcastle Eddie Howe mendahului carta untuk mengambil alih kerusi panas England, manakala Mauricio Pochettino dan Steve Cooper juga tersenarai.

Di sebalik logik pelantikan Potter nampaknya mustahil kerana Chelsea baru sahaja beraksi 1 perlawanan di bawahnya, tetapi ia juga menunjukkan bahawa tiada apa yang akan berlaku untuk sekurang-kurangnya setahun.

Kekalahan menentang Itali awal pagi tadi hanyalah contoh terbaharu untuk bagi Three Lions mengambil idea penyokong sebelum kejohanan di Qatar.

Pasti ramai tertanya-tanya apakah jenis persembahan yang cukup untuk mengekalkan Southgate bertahan lebih lama lagi.

Share Post:

Related Posts