by Azhan Mohi in
Piala Dunia

Fernando Santos mengakui dia tidak berpuas hati dengan kelakuan Cristiano Ronaldo ketika dia meninggalkan padang semasa kekalahan Portugal kepada Korea Selatan pada Piala Dunia.

Ronaldo digantikan pada minit ke-65 dengan perlawanan terikat 1-1, sebelum Korea Selatan menjaringkan gol kemenangan pada masa kecederaan untuk memastikan tempat mereka ke pusingan 16 terakhir.

Pemain berusia 37 tahun itu bertindak balas dengan marah terhadap penggantiannya dan meletakkan jarinya di bibirnya, walaupun dia kemudian mendakwa bahawa dia bertindak balas terhadap penyerang Korea Selatan Cho Gue-sung, yang membawanya keluar dari padang.

Ketika ditanya mengenai reaksi Ronaldo menjelang perlawanan pusingan 16 terakhir Portugal menentang Switzerland, Santos menjawab: “Adakah saya melihat imej-imej itu? Ya, saya tidak menyukainya, tidak sama sekali. Saya tidak menyukainya. Saya benar-benar tidak menyukainya.

“Tetapi mulai saat itu segala-galanya selesai mengenai isu itu.

“Perkara ini diselesaikan secara tertutup. Ia telah diselesaikan. Titik noktah mengenai perkara ini dan kini semua orang fokus pada perlawanan esok[malam ini].”

Santos juga mendakwa dia tidak bercakap dengan Ronaldo mengenai langkah seterusnya selepas kontraknya dengan Manchester United ditamatkan bulan lalu.

Pada hari Isnin, laporan di Sepanyol mendakwa bahawa Ronaldo telah bersetuju dengan perjanjian £432 juta untuk menyertai pasukan Arab Saudi, Al-Nassr pada 1 Januari.

“Saya tidak bercakap dengannya tentang perkara ini. Kami mempunyai perbualan dengan pemain tetapi saya tidak tahu mengenai perkara ini,” kata Santos.

“Saya baru sahaja mendengar tentang ini apabila saya tiba di sini. Itu keputusannya, itulah yang dia perlu tangani dan kami sangat fokus di sini pada Piala Dunia dan pasukannya, dan yang kami bincangkan.”

Share Post:

Related Posts