by klasikko in
Premier League

Steven Gerrard telah menyanggah komen James Milner selepas perlawanan mengenai keadaan padang di Anfield.

Liverpool buntu menemui jaringan di laman sendiri dalam pertembungan sengit dengan Chelsea pada sepak mula awal.

Kai Havertz membuka jaringan dalam masa lima minit tetapi kemudiannya dibatalkan oleh VAR kerana didapati berkedudukan ofsaid.

Kedua-dua pasukan telah dibelenggu oleh kecederaan sejak awal kempen sekaligus menjadi punca permulaan hambar mereka untuk musim ini.

Chelsea dan Liverpool memerlukan setiap mata yang mereka boleh dapatkan untuk mencuba dan menamatkan saingan di kedudukan empat teratas.

James Milner bermula lebih awal daripada Trent Alexander-Arnold kerana pemain berusia 24 tahun itu pulih daripada kecederaan ringan yang menghalangnya daripada latihan.

Milner menjadi ketua pasukan sehingga lewat separuh masa kedua apabila Jordan Henderson dimasukkan.

Selepas perlawanan, pemain berusia 37 tahun itu bercakap dengan BT Sport dan mengetengahkan satu elemen permainan yang dipercayai merugikan pasukan.

Dia berkata: “Ia adalah sukar, dua pasukan yang jelas tidak bermain yang terbaik pada masa ini, itulah sebabnya kami perlu memenangi pertempuran itu.

“Keadaan padang menjadikannya terlalu sukar untuk bermain seperti yang kami mahu.

“Tetapi kami boleh menjadikannya lebih mudah untuk diri kami sendiri dengan mempunyai sentuhan tambahan atau bergerak lebih ke hadapan.

“Tidak banyak pilihan pada masa dan lagi, itu sesuatu yang patut kami usahakan.”

“Kita melihat pertarungan di luar sana daripada pemain dan peluang untuk memenanginya.

“Mereka mempunyai peluang untuk memenanginya, kita tahu itu sesuatu yang boleh kami perbaiki.”

Bagaimanapun, bekas kapten kelab Gerrard berada di kalangan pakar untuk perlawanan itu telah bercanggah dengan kenyataan Milner.

Dia menambah: “Ia kelihatan sempurna kepada saya apabila saya berjalan di atasnya sebelum perlawanan, jadi saya tidak bersetuju dengan pendapatnya.”

Share Post:

Related Posts