by Azhan Mohi in
Premier League

Steven Gerrard menegaskan dia adalah ‘peminat besar’ Jude Bellingham dan telah menjangkakan sasaran Liverpool dan Chelsea untuk menjadi ‘superstar’ untuk England menjelang Piala Dunia.

Bellingham kelihatan bersedia untuk bermula untuk England di Qatar, dengan Three Lions memulakan kempen Piala Dunia mereka pada hari Isnin menentang Iran.

Pemain berusia 19 tahun itu berada dalam prestasi terbaik untuk Borussia Dortmund, memulakan kesemua 15 perlawanan Bundesliga mereka musim ini dan menjaringkan tujuh gol dalam semua pertandingan.

Dortmund telah mengakui mereka terbuka untuk menjual Bellingham pada musim panas akan datang dan Liverpool dan Chelsea kedua-duanya berminat untuk mencapai perjanjian, walaupun dia akan menelan kos melebihi £100 juta.

Itu akan menjadi wang yang dibelanjakan dengan baik jika pendapat Gerrard adalah apa-apa untuk pergi. Bekas pemain tengah England itu ‘peminat besar’ Bellingham dan mengharapkan dia menjadi ‘superstar’ dalam dekad akan datang.

“Saya rasa untuk penonton yang menonton Piala Dunia ini, ada peluang besar untuk menikmati kumpulan besar pemain dari negara berbeza,” kata legenda Liverpool dan bekas pengurus Aston Villa itu kepada Sky Sports.

“Saya telah bersaing dengan ramai pemain ini, Messi anda dan Ronaldo di dunia ini. Mereka akan menjadi dua nama besar dengan banyak tumpuan, tetapi kejohanan itu akan dipenuhi dengan pemain kelas tinggi.

“Saya akan menumpukan perhatian saya ke England, saya sangat teruja untuk menonton Jude Bellingham, saya peminat besar dia. Saya fikir 10 atau 15 tahun akan datang, dia akan menjadi superstar England.

“Terdapat ramai pemain Premier League di Piala Dunia dan mereka berharap mereka berada di sebelah kanan kejohanan yang berjaya.”

Sementara itu, rakan bekas bintang England, Danny Murphy percaya Liverpool adalah kelab yang ‘sempurna’ untuk Bellingham, yang bermain bola sepak Championship hanya tiga tahun lalu.

Bercakap mengenai talkSPORT, Murphy berkata: “Adakah dia akan menyertai mana-mana pasukan di dunia? Pada masa ini saya tidak fikir dia akan menyertai setiap pasukan, tidak.

“Jadi saya fikir baginya ia adalah satu kes, adakah dia mahu pergi dan bermain setiap minggu? Mungkin, kerana dia sudah biasa bermain. Atau, adakah dia mahu pergi ke suatu tempat di mana dia sebahagian daripada sesuatu yang sedang berkembang?

“Dia sempurna untuk Liverpool, dan dia akan bermain. Perbezaannya ialah jika dia pergi ke Man City, sebagai contoh, anda boleh berhujah pada saat itu bahawa dia mungkin tidak akan bermain.”

Share Post:

Related Posts