by klasikko in
Premier League

Gary Neville akui bahawa Manchester United boleh menamatkan saingan di kedudukan terbawah jika mereka gagal membawa masuk penyerang lain untuk bersaing dengan Cristiano Ronaldo.

Ia hadir selepas permulaan buruk mereka musim ini dengan menamatkan minggu kedua Premier League di posisi tercorot.

United menemani West Ham dan Everton, adalah satu-satunya pasukan yang tidak mempunyai skuad mereka sendiri menjaringkan gol dalam dua minggu pembukaan kempen.

Cristiano Ronaldo diturunkan menentang Brighton tetapi gagal memberi impak, manakala seluruh pemain United kurang bersemangat menentang Seagulls dan Brentford pada Sabtu lalu.

Masa depan Ronaldo masih terbuka luas dan ia masih belum dapat dilihat sama ada mereka akan membeli sesiapa untuk mencabarnya bagi mendapatkan tempat permulaan.

Ada juga beberapa kaitan dengan Matheus Cunha yang semakin hangat diperkatakan.

Penyerang Brazil itu hanya menjaringkan enam gol dalam La Liga dan berkemungkinan besar gagal menghasilkan angka yang dijangkakan seperti Harry Kane, Gabriel Jesus, Mohamed Salah dan Erling Haaland.

Neville telah memberi amaran bahawa jika United tidak mula membaiki masalah itu sebelum musnah pada penghujung Ogos dengan menandakan persembahan Ronaldo sebagai punca potensi mereka merosot.

“Ketika saya duduk di sini hari ini, saya fikir ada keputusan besar yang mereka perlu buat ke atas Cristiano Ronaldo dan mereka akan dikritik jika mereka melakukannya, ” katanya kepada Sky Sports.

“Beberapa minggu lalu sebelum musim bermula, perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah memudahkan perpindahan dari kelab untuk Cristiano kerana dia jelas tidak gembira dan kelab tidak berpuas hati dengannya.

“Masalah yang mereka hadapi sekarang ialah jika mereka kehilangannya tiada apa yang tinggal dari segi bahagian menjaringkan gol di padang.

“Saya fikir jika mereka tidak membawa pemain masuk atau jika mereka membawa masuk pemain yang lemah dan dia pergi, saya benar-benar fikir mereka akan berakhir di kedudukan terbawah.”

Share Post:

Related Posts