by klasikko in
Premier League

Gary Neville dan Jamie Redknapp bertelagah selepas kekalahan teruk Manchester United kepada Brentford.

United dibedil 4-0 di barat London, dengan setiap gol Brentford hadir pada 34 minit pembukaan.

Josh Dasilva, Mathias Jensen, Ben Mee dan Bryan Mbeumo semuanya berada dalam senarai penjaring pada hari yang suram buat United.

Neville dan Redknapp kemudiannya bersemuka ketika mereka menganalisis aksi di Sky Sports selepas perlawanan.

Neville mengkritik pemilik United, keluarga Glazer dan menyeru mereka untuk mengubah secara drastik kepada kelab yang sedang bergolak.

Redknapp mencabarnya dan ia menyebabkan kedua-duanya bertengkar sesama sendiri.

Neville memulakan: “Ada sebuah keluarga di sana di Amerika yang membiarkan pekerja mereka menerima padahnya untuk mereka. Itu tidak boleh dimaafkan.

“Joel Glazer telah menaiki kapal terbang esok, pergi ke Manchester dan mula mengalihkan isu daripada kelab dan memberitahu semua orang tentang rancangannya. Apa yang dia buat?”

Redknapp menjawab: “Kamu tidak boleh terus menyalahkan pemilik apabila pemain mempamerkan persembahan seperti itu.

Selepas berbolak-balik, Redknapp mencelah kepada Neville: “Pandang saya apabila saya bercakap dengan kamu.”

Bekas pemain Liverpool itu menyambung: “Kami (Liverpool) tidak memenangi liga selama 30 tahun dan kami melaluinya. Mereka (pemain United) perlu bertanggungjawab.”

Neville membalas: “Berapa kali kita akan duduk di sini dan mengatakan pemain ini tidak mempunyai kepimpinan dan personaliti.

“Mereka telah membuktikan bahawa mereka tidak boleh menanganinya dengan pemain-pemain ini. Mereka perlu mempunyai pasaran perpindahan yang baik.

“Mereka tidak mempunyai pasaran perpindahan yang baik. Apabila perniagaan tidak dijalankan dengan baik, ia adalah salah pemilik itu sendiri.”

Redknapp membalas: “Mereka terus membelanjakan wang untuk pemain. Kamu tidak boleh terus mengatakan ini semua tentang mereka. Jadi kamu fikir, mereka semua akan mengubah menjadi hebat?”

Neville menjawab: “Mereka mengambil £24 juta daripada kelab kira-kira dua bulan lalu, kami mempunyai stadium yang usang dan reput.

“Kamu mempunyai projek bola sepak di mana mereka tidak mendapat petunjuk. Kamu mempunyai jurubank yang menjaga kelab bola sepak, bukan membuat keputusan bola sepak.

“Mereka tidak mempunyai pengarah sukan. Kami boleh melihat pemain yang anda suka. Tetapi terdapat banyak perkara besar yang perlu diutamakan.

“Mereka perlu muncul dan berdepan dengan tabah, Sekarang adalah masanya. Kamu tidak boleh terus bersembunyi di Tampa (Florida) dan memikirkan tiada apa yang akan terjadi.”

Kedua-duanya kemudian bertelagah mengenai Daniel Levy dan Tottenham, mujur ketegangan akhirnya reda.

Share Post:

Related Posts