by klasikko in
La Liga

Chelsea dilaporkan berhasrat untuk mengesahkan perpindahan pemain tengah Barcelona, ​​Frenkie de Jong.

Tetapi bekas pertahanan The Blues, William Gallas tidak berminat dengan perjanjian yang berpotensi ini.

Masa depan De Jong telah menjadi tumpuan sepanjang musim panas, dengan Fabrizio Romano mendedahkan bahawa Chelsea bersedia untuk memenuhi permintaan Barca untuk pemain Belanda itu.

Ia masih dapat dilihat apabila kita boleh menjangkakan perkembangan penting mengenai perjanjian ini, tetapi nampaknya Gallas tidak yakin ini adalah jenis pemain yang kelab lamanya ingin dapatkan.

Bekas bek tengah Perancis itu adalah peminat De Jong, tetapi merasakan dia terlalu serupa dengan apa yang sudah dimiliki Chelsea di bahagian tengah.

Sebaliknya, Gallas merasakan Chelsea patut menyasarkan seseorang seperti Casemiro dari Real Madrid atau Rodri dari Manchester City.

Lebih ramai pemain tengah bertahan untuk menambah sedikit kekuatan di bahagian belakang.

“De Jong adalah pemain yang hebat. Dia masih muda tetapi dia cukup berpengalaman dalam cara dia bermain,” kata Gallas ketika ditemu ramah dengan Genting Casino.

“Saya tidak fikir Chelsea sepatutnya memilih seseorang yang mempunyai profil seperti itu. Mereka sudah mempunyai pemain seperti beliau.

“Mereka sepatutnya mencari seseorang seperti Casemiro atau Rodri sebaliknya.

“Mereka adalah pemain gagah yang kekal di hadapan pertahanan mereka. Mereka mempunyai kesan yang baik dari segi fizikal juga.

“Itulah sebabnya saya tidak akan menandatangani De Jong, kerana mereka sudah mempunyai pemain yang agak serupa.”

Share Post:

Related Posts