by Azhan Mohi in
Premier League

Manchester United masih boleh memenangi kejuaraan Premier League musim ini, menurut Gabriel Agbonlahor.

United, yang kini berada di tangga kelima dalam carta liga, hanya empat mata di belakang pasukan tangga kedua, Newcastle dengan satu perlawanan dalam tangan, tetapi masih mempunyai beberapa cara untuk mengejar pendahulu Arsenal, yang 11 mata di hadapan pasukan bimbingan Erik ten Hag.

United adalah satu-satunya pasukan yang menewaskan Gunners musim ini, mencatatkan kemenangan 3-1 ke atas pasukan Mikel Arteta pada September dan bos Belanda Ten Hag akan berharap untuk mengutip mata maksimum dalam dua perlawanan liga teratas mereka yang seterusnya.

Pasukannya seterusnya ialah Wolves – yang kini berada dalam zon penyingkiran dan merupakan penjaring terendah dalam liga – dan kemudian pasukan Bournemouth yang hanya meraih satu kemenangan dalam tujuh perlawanan terakhir liga utama mereka.

Ramai yang meramalkan United akan menamatkan saingan di empat teratas musim ini selepas hanya tewas satu daripada lapan terakhir mereka dalam liga tetapi apabila ditanya tentang peluang mereka, Agbonlahor memberitahu talkSPORT: “Saya fikir mereka sepatutnya mencabar lebih tinggi daripada itu.

“Saya rasa Manchester United sepatutnya mencabar untuk kejuaraan [Liga].

“Saya melihat pasukan itu apabila semua orang cergas – anda mempunyai David de Gea, Diogo Dalot berada dalam prestasi yang baik, anda mempunyai Raphael Varane dan kemudian Lisandro Martinez, yang baru sahaja memenangi Piala Dunia.

“Kita semua tahu apa yang Varane lakukan dalam kariernya, seorang pertahanan terbaik apabila dia berada di sana. Luke Shaw bek kiri. Anda mempunyai barisan tengah Casemiro, Bruno Fernandes dan Christian Eriksen. Itulah kreativiti.

“Anda mempunyai Marcus Rashford dan Antony yang merupakan pemain sayap terbaik. Antony perlu banyak belajar tetapi dia akan menjadi lebih baik. Kemudian anda mempunyai Anthony Martial.

“11 pemain di sana sepatutnya selesa dalam empat teratas. Saya akan mengambil XI terbaik mereka berbanding XI terbaik Chelsea.”

Share Post:

Related Posts