by Azhan Mohi in
Premier League

Penyerang Arsenal, Gabriel Jesus didatangi persoalan selepas pertengkaran antara dirinya dan pertahanan Everton, Yerry Mina semasa perlawanan persahabatan hujung minggu lalu di Baltimore.

Pemain antarabangsa Brazil itu meneruskan permulaan impiannya dalam karier Gunners, menjaringkan gol ketiganya dalam dua perlawanan ketika pasukan Mikel Arteta menewaskan Everton 2-0.

Jesus, bagaimanapun, terlibat dalam satu titik buruk dalam perlawanan yang tidak seimbang apabila dia berdepan dengan bek tengah Everton itu yang mensasarkan beberapa gerak isyarat agresif ke arah rekrut musim panas utama Arsenal.

“Anda tahu, saya pernah bermain dengan Mina sebelum ini di Palmeiras,” Jesus TNT Sports. “Kami sangat rapat antara satu sama lain.

“Kemudian, selepas itu, saya tidak tahu mengapa dia mula menyerang saya untuk melakukan sesuatu seperti ini di dada saya dan kemudian bercakap perkara buruk [terhadap Jesus]. Saya tidak tahu mengapa.

“Saya tak tahu sebab dia buat macam ni. Pada akhirnya saya bukan kanak-kanak lagi dan saya terus kepadanya juga. Selepas kami bermain dan itu sahaja.”

Jesus akan mendapat peluang untuk melanjutkan permulaan sempurnanya pada awal pagi Khamis apabila Arsenal menentang Orlando City, yang pada masa itu dia mungkin telah disertai oleh seorang lagi bekas rakan sepasukannya di Manchester City, Oleksandr Zinchenko.

Pemain antarabangsa Ukraine itu dijangka menjalani pemeriksaan perubatan hari ini selepas syarat peribadi yang dipersetujui selepas penerimaan tawaran City dalam lingkungan £30 juta.

“Bagi pihak kelab [saya ingin mengucapkan] terima kasih atas usaha, cara mereka berkelakuan di dalam dan di luar padang,” kata bos City, Pep Guardiola. “Ia bagus dengan Alex semalam kerana kami boleh mengucapkan selamat tinggal dengan betul.

“Malangnya dengan Raheem [Sterling] dan Gabriel kami tidak dapat melakukannya kerana ia adalah musim panas tetapi semalam kami boleh mengucapkan selamat tinggal kepadanya dan [dia boleh] berpindah ke Arsenal.”

Share Post:

Related Posts