by Azhan Mohi in
Premier League

Gabriel Jesus mendakwa bahawa pengadil Robert Jones memberitahunya dia perlu rebah ke padang untuk memenangi penalti ketika Arsenal seri 1-1 dengan Southampton pada hari Ahad.

Pasukan Mikel Arteta kehilangan penguasaan di puncak Liga apabila gol pembukaan awal Granit Xhaka dibalas oleh gol Stuart Armstrong pada separuh masa kedua.

Tetapi Arsenal merasakan mereka sepatutnya diberikan penalti pada separuh masa pertama selepas Duje Caleta-Car menarik Jesus di dalam kawasan Southampton.

Jesus cuba kekal berdiri semasa pergelutan dan dakwaan pemain antarabangsa Brazil itu pengadil tidak mengendahkannya apabila pengadil membuat keputusan untuk tidak menghukum Caleta-Car.

“Saya tidak suka bercakap tentang keputusan pengadil, saya hanya mahu bercakap tentang prestasi kami tetapi kadangkala ia boleh mengubah permainan,” kata Jesus kepada laman web rasmi Arsenal.

“Saya bercakap dengannya terus selepas itu dan dia berkata. ‘jika anda jatuh, mungkin saya boleh berikan penalti’.

“Tetapi saya fikir saya adil. Saya cuba untuk menahan, cuba untuk terus berdiri, cuba untuk menghabiskan aksi tetapi pada akhirnya dia menangkap saya dan ia adalah mustahil, jadi saya jatuh seperti biasa.

“Tetapi itu bukan sebab mengapa kami tidak memenangi perlawanan. Kami mempunyai banyak peluang, kami boleh menjaringkan tiga peluang pada separuh masa pertama, pada separuh masa kedua kami mempunyai beberapa peluang, saya juga.

“Seperti yang saya katakan, apa yang terkawal adalah permainan kami, asas kami, kami akan cuba berehat sekarang kerana Khamis kami mempunyai satu lagi dan kami akan kembali kuat.”

Share Post:

Related Posts