by Azhan Mohi in
Premier League

Frenkie de Jong berkata dia ‘tertarik’ dengan minat Manchester United yang mahukan beliau tetapi menegaskan dia tidak mempunyai maklumat terkini mengenai potensi perpindahan dan kekal gembira di Barcelona.

Pemain berusia 25 tahun itu adalah sasaran utama Erik ten Hag untuk memperkuatkan bahagian tengah Red Devils, walaupun gergasi Catalan itu dipercayai mahukan sehingga £70 juta – kira-kira bayaran yang sama yang mereka bayar kepada Ajax tiga tahun lalu.

De Jong sendiri dipercayai mempunyai keraguan tentang perpindahan ke Old Trafford, terutamanya tanpa bola sepak Liga Juara-Juara ditawarkan.

Tetapi kini pemain antarabangsa Belanda itu nampaknya telah membuka pintu kepada potensi perpindahan ke Premier League, mengalu-alukan minat United walaupun dia gembira untuk kekal di Barca.

Bercakap selepas persembahan cemerlang dalam kemenangan dramatik negaranya ke atas Wales pada malam Selasa di Rotterdam, De Jong berkata mengenai minat United: “Anda sentiasa tersanjung apabila pasukan menunjukkan minat terhadap anda sebagai pemain.

“Tetapi, seperti yang anda katakan, saya berada di kelab terbesar di dunia pada masa ini dan saya berasa gembira di sana, jadi tiada berita.”

De Jong sebahagian besarnya masih ragu-ragu mengenai spekulasi mengenai masa depannya dan pada hari Ahad beliau ditanya sama ada dia akan menukar pantai Catalunya dengan sejuknya Manchester, berkata: “Tidak, saya tidak boleh berkata apa-apa.”

Seminggu sebelum itu, dia telah menggariskan hasratnya untuk kekal di Camp Nou, memberitahu ESPN: “Barcelona hanyalah kelab impian saya, walaupun dari usia muda.

“Saya tidak pernah menyesali pilihan saya walaupun pada hakikatnya saya mengharapkan lebih dari segi hadiah daripada yang saya capai setakat ini. Tetapi saya tidak pernah menyesali pilihan saya.”

Erik Ten Hag telah mengutamakan menandatangani pemain tengah yang kreatif dan menguasai bola untuk membantu memasang gaya permainannya, sementara dia juga mahukan pemain tengah yang lebih bertahan dan memenangi bola.

Share Post:

Related Posts