by Azhan Mohi in
Premier League

Frank Lampard telah mendedahkan bahawa dia menggunakan sistem denda kepada pemain Evertonnya.

Pengurus berusia 44 tahun itu menggunakan pendekatan yang sama semasa menjadi pengurus Chelsea, dengan pemain didenda sehingga £20,000 jika mereka lewat untuk latihan, dan £500 untuk setiap minit mereka lewat untuk mesyuarat pasukan.

Lampard berjaya mengelak Everton daripada tersingkir musim lalu dan percaya sudah tiba masanya untuk memperkenalkan sistem denda bagi mengekalkan disiplin di bilik persalinan.

“Kami mempunyai sistem yang baik sekarang,” kata Lampard.

“Saya berkata pada masa itu [saya datang ke Everton] ia tidak merasakan keutamaan pada masa itu untuk berkata, ‘anda didenda jika anda lewat.’ Keutamaan ialah, ‘bolehkah kita mendapat tiga mata hujung minggu ini?’

“Sekarang kami mempunyai sedikit masa lagi musim ini, kumpulan telah ditubuhkan, pemain telah datang dan saya fikir ramai pemain menyukai sejenis kepolisan standard. Ia boleh membantu jika ia dilakukan dengan betul.

“Pemain terlibat sepenuhnya, mereka gembira dengan tahap, kami tidak membunuh mereka dengan tahap, tetapi adalah baik untuk mempunyai sesuatu untuk memastikan kami kekal di titik.

“Saya banyak bercakap dengan pemain tentang keseimbangan keyakinan, kemajuan dan rasa puas hati. Ia adalah garis yang sangat halus dan kumpulan kepimpinan serta sistem denda yang betul boleh membantu mengekalkan keseimbangan itu.”

Lampard juga mendedahkan bahawa Everton juga mempunyai kumpulan kepimpinan kanan dalam bilik persalinan, yang dipercayai termasuk pemain musim panas James Tarkowski dan Conor Coady.

“Kami membawanya pada penghujung musim lalu dan ia mungkin masa kritikal apabila kami cuba mencari cara untuk kekal dalam liga,” kata Lampard.

“Kami mempunyai beberapa pemain berpengalaman, dan beberapa yang tidak berada di sini lagi, dalam kumpulan itu. Ia kelihatan berbeza sekarang.

“Saya mempunyai banyak kepercayaan kepadanya. Terdapat pro yang baik di dalamnya dan sedikit keseimbangan yang diharapkan dapat mewakili semua skuad. Saya pergi ke dalam pengurusan dan saya tidak pasti tentang ‘kumpulan kepimpinan.’

“Saya melalui kerjaya saya dan saya tidak akan mengatakan saya tidak memberi perhatian kepadanya, tetapi saya bernasib baik kerana di kelab yang saya berada di [sebagai pemain] ia hanya di sana. Kumpulan kepimpinan [di Chelsea] hanya menangani perkara tanpa menjadi kumpulan.

“Tetapi saya juga berpendapat dalam pengurusan moden beberapa perkara yang mencabar anda sepanjang masa harus ditangani oleh pemain sebelum anda. Apabila anda mempunyai sekumpulan pemain yang baik yang mahu melakukan perkara yang betul, mereka boleh menangani isu kecil di bilik persalinan atau bagaimana kami bersedia untuk perlawanan.”

Share Post:

Related Posts