by Azhan Mohi in
Premier League

Legenda Liverpool, Robbie Fowler menggesa Jurgen Klopp untuk menandatangani bintang West Ham dan England, Declan Rice.

Bukan rahsia lagi bahawa The Reds memerlukan pemain tengah baharu, dengan Jordan Henderson dan James Milner tidak semakin muda dan pemain seperti Thiago Alcantara dan Naby Keita masih bergelut dengan kecederaan.

Klopp sebelum ini telah menyatakan bahawa kelab gembira untuk menunggu pemain yang sesuai untuk datang pada musim panas depan dan bukannya membeli panik, tetapi dengan pasukannya mengalami permulaan yang buruk untuk musim ini, rancangan itu mungkin telah berubah.

The Reds telah diramalkan untuk memecahkan bank dengan bakat besar, dengan Borussia Dortmund dan sensasi England, Jude Bellingham menjadi nama di bibir kebanyakan pakar.

Walau bagaimanapun, Fowler percaya bahawa walaupun Bellingham akan menjadi tambahan yang sangat baik, Klopp dan rakan-rakannya. Adalah lebih baik untuk berusaha untuk kapten West Ham, Rice.

“Jude Bellingham adalah cemerlang kerana dia pemain yang sangat bagus,” penyerang legenda itu memberitahu FairBettingSites.

“Satu lagi pemain yang saya sangat suka ialah Declan Rice, dia sesuai dengan acuan Liverpool. Sama ada Liverpool melihat pemain untuk masuk, mereka perlu mempunyai jumlah kekuatan tertentu, pemain tersebut perlu mempunyai banyak tenaga.

“Dan saya rasa Rice sesuai dengan piawaian itu, dia seorang pemain yang duduk di tengah-tengah padang tetapi dia boleh mengelilingi padang dengan usahanya juga.”

Kebolehan Rice terkenal, dengan pemain berusia 23 tahun itu secara meluas dianggap sebagai salah seorang pemain tengah pertahanan terbaik di dunia dan sebahagian daripada skuad Three Lions semasa.

Untuk beberapa musim sekarang, dia telah dikaitkan dengan perpindahan dari timur London, dengan Irons menangkis minat daripada kelab zaman kanak-kanak Chelsea dan Manchester United.

Dia tidak akan datang dengan murah, dengan bos West Ham David Moyes menilai Rice sekitar ‘£100 juta’, tetapi bagaimanapun Fowler berkata Liverpool mesti bertindak cepat untuk mendapatkan khidmatnya.

“Bukan untuk tidak menghormati West Ham, tetapi Rice akan menjadi nama di bahagian atas banyak senarai pasukan teratas sama ada pada musim panas atau Januari,” tambahnya.

“Rice telah menjadi kelas untuk beberapa tahun sekarang dan anda boleh lihat mengapa kelab mahukan dia, tetapi bagi saya, dia sesuai dengan acuan pemain Liverpool.”

Share Post:

Related Posts