by Azhan Mohi in
Premier League

Rio Ferdinand telah memberi amaran kepada pemain muda Manchester United, Garnacho, dia perlu menambah lebih banyak fleksibiliti kepada permainannya musim depan.

Remaja itu telah menikmati kempen kejayaan yang menakjubkan di bawah Erik ten Hag dan baru-baru ini memberikan masa depan jangka panjangnya kepada kelab dengan menandatangani kontrak baharu.

Garnacho menandakan kemunculannya semula selepas dua bulan berehat dengan kecederaan buku lali pada hari Sabtu dengan menjaringkan gol yang merangkul kemenangan ke atas Wolves dan mengukuhkan tempat United dalam kelompok empat teratas.

Pemain berusia 18 tahun itu mendapat pujian ketara daripada pengurus ini yang mengkritik sikap dan profesionalisme remaja itu di pelbagai tempat sejak beberapa bulan lalu.

“Anda lihat [impaknya] sangat, sangat penting tetapi saya fikir, pertama sekali, semua pemain mempunyai impak yang baik,” kata pengurus Belanda itu pada sidang media selepas perlawanan selepas satu lagi penampilan menarik perhatian.

“Itu adalah salah satu masalah pada minggu-minggu lepas, bahawa kapal kami teruk, mereka tidak memberi kesan. Tetapi hari ini semua pemain masuk dan terus memberi kesan kepada permainan.

“Dan Garna [Garnacho] sudah tentu semua orang boleh melihatnya. Dia menjaringkan gol yang hebat, dia masuk dan dia melakukannya – saya fikir – hampir semuanya bagus.

“Dan kemudian dia menjaringkan gol dan itu akan memberinya kepercayaan dan ia bagus untuk kami, kerana ia bagus untuk sepanjang musim dia kembali. Gol itu memberikannya keyakinan dan dia boleh memberi impak.”

Sementara itu, legenda United, Ferdinand, telah kagum dengan pemikiran Garnacho yang tidak gentar tetapi menegaskan dia perlu membangunkan lebih banyak ciri untuk permainannya jika dia ingin mengelak daripada dibaham oleh pertahanan Premier League yang licik.

Dia memberitahu Vibe with Five: “Dia seorang pemain yang telah masuk, dan tidak menunjukkan rasa hormat, sama sekali untuk orang. Dia tidak melihat reputasi.

“Saya tidak fikir dia melihat pada helaian pasukan [lawan], saya tidak akan terkejut jika dia masuk ke dalam permainan dan apabila dia di luar sana berkata ‘siapa bek kanan anda hari ini’, dia hanya tidak menghormati mereka . ‘Saya sehebat ini saya melakukan kemampuan saya dan anda perlu menghentikan saya, kejar saya, ayuh’.

“Musim depan akan menjadi titik terang kerana mereka semua mengenali anda, mereka semua mengharapkannya daripada anda, adakah anda mendapat helah baru?

“Itulah yang saya mahu lihat daripada Saka tahun depan. Tetapi apa yang saya katakan ialah dia tidak lagi pergi ke luar. Itulah sebabnya Mahrez menjadi masalah. Jika anda melihat datanya, dia mengimbangi antara ke kanan atau kiri. Anda tidak pernah tahu ke mana dia akan pergi.”

Share Post:

Related Posts