by klasikko in
Premier League

Erik ten Hag telah memulakan kerjayanya di Manchester United dengan melakarkan kemenangan 4-0 ke atas Liverpool di Bangkok.

United mendahului perlawanan 3-0 selepas hanya 33 minit di Stadium Rajamangala dengan Jadon Sancho, Fred dan Anthony Martial menjadi penjaring.

Jaringan separuh masa kedua daripada Facundo Pellistri menjadikan kedudukan 4-0 dan melengkapkan malam yang bahagia untuk Red Devils.

Ia mungkin hanyalah aksi persahabatan, tetapi Ten Hag pasti gembira dengan apa yang dipertonton di depan matanya.

“Kami berpuas hati hari ini kerana saya rasa ada pasukan yang bersemangat tinggi,” kata bos Belanda itu.

“Kami tahu kami baru bermula dan apabila perkara mula berlaku. Kami sedar kami membuat beberapa kesilapan dalam menekan dan melepaskan beberapa peluang.

“Tetapi kami juga mencipta banyak gerakan dan saya fikir kami bermain dengan berani, mereka proaktif dan kami terpaksa bekerja keras untuk keluar dari beberapa kesilapan.

“Sudah tentu, kami gembira dengan perlawanan pertama.

“Ia bukan sahaja hasilnya. Saya tahu kami mempunyai pemain yang bagus tetapi kami perlu bermain sebagai satu pasukan.

“Kami memulakan perlawanan pertama dengan baik jadi saya gembira.”

Bagaimanapun, Ten Hag tahu masih banyak ruang untuk penambahbaikan sebelum musim bermula.

“Sudah tentu ia akan mengambil masa, percayalah saya telah melihat banyak kesilapan tetapi saya tidak akan memberitahu [apa yang berlaku].

“Tetapi sejujurnya, Liverpool bermain dengan tiga pasukan berlainan dan mereka tidak berada pada tahap yang terbaik, jadi kami tidak memandang tinggi mereka.

“Kami melihat beberapa perkara yang sangat baik. Apa yang anda lihat ialah kami mempunyai banyak kreativiti dan kepantasan di hadapan dan kami mempunyai potensi.”

Apabila Tag Hag berkata dia melihat beberapa ‘perkara yang sangat baik’, dia mungkin telah bercakap tentang beberapa hasil permainan yang mengagumkan dari anak buahnya.

Video ‘Ten Hag Ball’ daripada kemenangan ke atas Liverpool sedang tular tersebar di media sosial.

Ia menunjukkan United menghantar bola dari bahagian belakang dan mengekalkan bola dengan hantaran ke hadapan pantas sehingga mereka mencitpa peluang ke gawang.

Ia benar-benar mengujakan untuk ditonton.

Share Post:

Related Posts