by klasikko in
UEFA Champions League

Peminat Manchester United berasa kecewa dengan apa yang dikatakan oleh Bruno Fernandes selepas kekalahan mereka menentang Bayern Munich.

Awal pagi Khamis, United tiba di Bavaria untuk mencipta kejutan menentang juara Bundesliga Jerman, Bayern .

Bagaimanapun, kesilapan Andre Onana menghadiahkan Bayern gol pertama mereka apabila rembatan sederhana laju Leroy Sane masuk ke dalam gawang.

Serge Gnabry menjadikan kedudukan 2-0 sebelum Rasmus Hojlund menjaringkan gol pada separuh masa kedua untuk menjadikan kedudukan 2-1.

Harry Kane menjadikan kedudukan 3-1 dari sepakan penalti tetapi Casemiro meletakkan United kembali pada penghujung perlawanan sebelum Mathys Tel menjadikan kedudukan 4-2.

Kemudian Casemiro sekali lagi membawa pulang gol saguhati untuk menjadikan kedudukan 4-3 tetapi tiada masa lagi untuk anak buah Erik ten Hag membuat kebangkitan semula.

Selepas perlawanan, Fernandes berkata: “Tiada siapa yang mengharapkan kami datang ke Bayern dan menjaringkan tiga gol.

“Saya fikir tiada siapa yang akan mengharapkan kami berjuang untuk mencipta keputusan dan cuba mendapatkan sesuatu daripada permainan.”

Bagaimanapun, komen Fernandes tidak diterima baik di dalam kalangan peminat United.

Di media sosial, seseorang berkata: “Bayangkan Kapten Manchester United berkata begini… Dari Roy Keane kepada ini.”

Seorang lagi tweet: “Ini sangat memalukan.”

Peminat ketiga menambah: “Kami telah jatuh dari Grand Canyon (gaung), peminat kami sebenarnya menilai pemain ini dan fikir dia boleh membawa kami kepada kejayaan.”

Orang lain menulis: “Saya meminati Bruno tetapi ini tidak boleh diterima.”

Sementara yang kelima mengulas: “Sejujurnya, ini sangat memalukan.”

Di belakang kekalahan itu, bos United Ten Hag berkata: “Kecewa dan apabila anda menjaringkan tiga gol di Munich, sekurang-kurangnya anda perlu mengambil satu mata dan kami tidak.

“Anda perlu melihat semula cermin (perlawanan) kerana gol yang dibolosi adalah mudah.”

Dia menambah: “Kami dalam 25 minit pertama lebih baik dalam permainan daripada Munich dan kemudian gol itu, ia sangat mudah dan ia bukan sahaja Andre.

“Jika anda melihat betapa mudahnya Sane lalui dan itu ada kaitan dengan kerajinan, anda tidak akan membiarkan pemain melalui begitu mudah.”

Share Post:

Related Posts