by klasikko in
Premier League

Peminat Manchester United masih kehairanan sehingga sekarang.

Semua penyokong United bingung apabila gol yang sah dari Marcus Rashford telah dibatalkan oleh VAR di Goodison Park.

Red Devils mendahului 2-1 ke atas Everton pada masa itu hasil jaringan Antony dan Cristiano Ronaldo selepas gol awal Alex Iwobi.

Semuanya kelihatan hampir sempurna menuju ke wisel penamat apabila Rashford meneruskan prestasi terbaiknya baru-baru ini dengan melepasi kawalan bola mengelirukan Jordan Pickford.

Bagaimanapun, apa yang mengejutkan adalah keputusan telah diambil untuk menarik semula jaringan Rashford atas alasan handball.

Sementara ulang tayang sedang dimainkan, sungguh tidak adil untuk mengatakan Rashford telah melakukan kesalahan kerana bola jelas dilihat terpantul daripada pihak lawan bukan dirinya sendiri.

Terdapat insiden lebih menggemparkan apabila West Ham United telah terlibat dalam kontroversi handbal pada hari yang sama dengan dua gol mereka menentang Fulham.

Serangan Michail Antonio khususnya telah mencetuskan kekeliruan di kalangan penyokong United kerana bintang Jamaica itu kelihatan telah memegang bola jauh lebih terang-terangan daripada Rashford beberapa jam kemudian.

Malah, ulang tayang menunjukkan bahawa Antonio pada dasarnya mengalihkan tangan kirinya ke arah bola ketika dihimpit João Palhinha hanya beberapa saat sebelum meraih gol.

Share Post:

Related Posts