by klasikko in
Premier League

Kehidupan Jadon Sancho cukup sukar sejak perpindahannya ke Man United dan pemain sayap itu tidak beraksi untuk Red Devils sejak Oktober tahun lalu.

Jurnalis terkenal, Fabrizio Romano menjelaskan apa yang berlaku terhadap bintang Inggeris itu.

Pemain berusia 22 tahun itu adalah antara bintang paling cemerlang di Borussia Dortmund tetapi gagal memenuhi standard tersebut di Old Trafford.

Malangnya, kejatuhan prestasinya menyebabkan pemain itu terlepas skuad Piala Dunia 2022 England.

Musim ini di bawah pengurus baharu Man United Erik ten Hag, Sancho telah bermain 14 kali serta menjaringkan tiga gol dan membantu satu jaringan.

Dengan kontrak di Old Trafford sehingga 2026, pemain berusia 22 tahun itu mempunyai masa depan yang panjang di Man United.

Ketika ini, dia tidak akan bermain sehingga Ten Hag fikir dia 100% bersedia.

Bercakap tentang apa yang Ten Hag dan kakitangan kejurulatihannya lakukan untuk menggalakkan Sancho kembali ke tahap terbaiknya, Fabrizio Romano telah menjelaskan apa yang berlaku di belakang tabir di Man United.

“Keutamaan untuk Manchester United adalah untuk mendapatkan dia kembali bersama pasukan utama,” kata Romano di saluran YouTubenya.

“Maksud saya, dalam masa permainan apabila dia akan bersedia 100 peratus, inilah sebabnya dia tidak dapat bermain dalam beberapa perlawanan terakhir.

“Walaupun dia kembali berlatih bersama skuad, Erik Ten Hag dan kakitangan kejurulatihannya sedang berusaha.

“Buat Jadon Sancho, mereka mahu dia bersedia 100 peratus dari sudut pandangan mental dan sudut fizikal, jadi menjualnya bukanlah satu penyelesaian.

“Setakat ini, mereka mahu melindungi pemain dan mempunyai Sancho untuk bahagian kedua musim ini dalam keadaan yang sangat baik.”

Share Post:

Related Posts