by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain tengah Liverpool, Fabinho telah mengejek Casemiro dan Antony kerana menyertai Manchester United pada musim panas ini.

Ketiga-tiga mereka telah dinamakan dalam skuad Brazil untuk Piala Dunia di Qatar, yang akan bermula pada hari Ahad.

Fabinho menyertai Liverpool pada 2018 dan telah membantu pasukan Jurgen Klopp memenangi Liga Juara-Juara, Liga Perdana, Piala Carabao dan Piala Super semasa berada di kelab itu setakat ini.

Pemain berusia 29 tahun itu mempunyai hubungan baik dengan Casemiro dan Antony, walaupun mereka berpindah ke pesaing terbesar Liverpool untuk musim 2022-23.

“Apabila saya pergi dan melihat [Casemiro] peluang memenangi di Real [Madrid], saya sentiasa menghantar mesej tahniah kepadanya,” kata Fabinho kepada UOL.

“Tidak kira sama ada kami bersaing untuk posisi [sama], kami bergaul dengan baik.

“Dia sudah pun mengulas bahawa dia mahu bermain dalam Premier League. Sayang sekali dia pergi ke tempat yang salah di England, ya?

“Saya harap dia tidak meningkatkan Manchester United sebanyak itu.

“Dia, Fred [yang menyertai United pada 2018] dan Antony, terdapat ramai rakyat Brazil pergi ke tempat yang salah di negara ini!’

Fabinho telah bermain dalam kesemua 14 perlawanan Liga untuk Liverpool setakat musim ini, dengan kempen 2022-23 kini ditangguhkan untuk Piala Dunia di Qatar.

Ia merupakan permulaan yang hambar untuk pasukan Klopp, yang mendapati diri mereka di tempat keenam dalam liga.

Sementara itu, United pimpinan Erik ten Hag berada satu tempat di atas mereka di tempat kelima dan empat mata lebih baik.

Liverpool kembali beraksi di peringkat teratas pada Boxing Day dengan lawatan ke Aston Villa manakala United melayan Nottingham Forest pada 27 Disember.

Tetapi buat masa ini, kesetiaan kelab akan diletakkan di sebelah pihak, dengan Brazil antara pilihan untuk memenangi Piala Dunia 2022.

Pasukan Amerika Selatan itu telah diletakkan dalam Kumpulan G bersama Serbia, Switzerland dan Cameroon dengan perlawanan pertama mereka pada 24 November.

Share Post:

Related Posts