by Azhan Mohi in
Premier League

Patrice Evra telah menjelaskan mengapa pertahanan Manchester United, Lisandro Martinez boleh bergelut musim depan walaupun permulaan yang mengagumkan dalam karier Premier League.

Martinez, 24, telah menarik perhatian di Old Trafford berikutan perpindahan £57 juta dari Ajax pada musim panas lalu.

Terdapat kebimbangan bahawa pemain Argentina itu akan bergelut untuk menyesuaikan diri dengan Premier League kerana fizikalnya tetapi Martinez setakat ini telah meredakan kebimbangan itu, membentuk gandingan pertahanan tengah yang mengagumkan dengan Raphael Varane.

Evra telah kagum dengan prestasi Martinez tetapi berkata prestasi semasanya tidak menjamin kejayaan jangka panjang, mendakwa dia boleh ditetapkan untuk peperiksaan ‘sukar’ musim depan apabila kelab saingan menjadi biasa dengannya.

“Lisandro Martinez telah mengagumkan saya musim ini,” Evra memberitahu Betfair. “Pada awal musim apabila dia menandatangani semua orang bercakap tentang ketinggiannya, tetapi dia seorang pitbull.

“Itulah yang peminat United mahu lihat. Pemain Amerika Selatan mempunyai semangat itu, mereka mempunyai rasa lapar untuk memberikan segala-galanya, mereka bermain dengan hati mereka.

“Dia mahu berdarah untuk kelab dan anda boleh lihat sekarang bekerjasama dengan mana-mana pemain yang dia akan melakukan tugas itu dan dia akan melindunginya.

“Saya kecewa apabila Raphael Varane mendapat kecederaan kerana saya fikir mereka berdua memahami satu sama lain dan ia sangat bagus.

“Tetapi tahun depan orang akan tahu tentang Martinez, jurulatih akan mengkaji dia dan mereka akan tahu kelemahannya. Dia benar-benar agresif jadi mungkin orang akan cuba membuat dia dibuang padang.

“Saya masih ingat Gabriel Obertan bermain permainan untuk kami, dia datang, kami menang dan dia berkata, “Patrice wow, ia sangat mudah untuk bermain dengan anda semua, Premier League sangat mudah”.

“Bagi sesetengah pemain ia adalah mudah, ia bukan untuk saya, tetapi konsistensi adalah kunci. Walaupun Lisandro bermain dengan baik sepanjang musim ini, tahun depan ia akan menjadi sukar untuknya, percayalah kepada saya.”

Martinez adalah sebahagian daripada skuad Argentina yang menjulang trofi Piala Dunia di Qatar dan kelihatan akan terlepas perlawanan pertama Manchester United selepas kejohanan itu.

The Red Devils, yang kini berada di tangga kelima Liga, menerima kedatangan Nottingham Forest ke Old Trafford pada 27 Disember.

Share Post:

Related Posts