by Azhan Mohi in
Premier League

Lagenda Manchester United, Patrice Evra mengatakan tiga pemain Manchester United sepatutnya dilepaskan kelab tersebut sementara pintu perpindahan masih dibuka.

Erik ten Hag mendapat kemenangan pertamanya sebagai bos United pada malam Isnin dengan kemenangan cemerlang 2-1 ke atas musuh ketat Liverpool.

Beliau melakukan beberapa pertukaran ketika menentang Liverpool dengan tidak menggunakan Harry Maguire dan Luke Shaw. Ada yang membuat spekulasi berapa banyak trio itu akan mengambil kira rancangan Ten Hag memandangkan prestasi pasukan itu semasa ketiadaan mereka.

“Apabila anda menang menentang Liverpool, anda akan mendapat penyokong, dan itu akan menjadi dorongan besar untuk Ten Hag,” kata Evra kepada Betfair.

“Kini, dia perlu membuat keputusan mengenai pasukan dan tidak memikirkan tentang keperibadian. Dia memerlukan pemain dan sikap yang betul.

“Saya yakin kesebelasan utama membuat perubahan besar dalam kemenangan itu. Jika kami bermula dengan pemain yang sama yang bermula menentang Brighton dan Brentford, kami pasti akan kalah.

“Saya rasa Ten Hag mementingkan diri sendiri dan dia memikirkan tentang dirinya sendiri, dia akan berkata, “Saya tidak mahu kehilangan pekerjaan saya dan saya harus menyingkirkan pemain yang benar-benar penting dan membuat perubahan”, dan dia melakukannya.”

Hanya tinggal seminggu lagi sebelum jendela perpindahan ditutup, dan dengan tawaran untuk pemain baharu seperti Antony dari Ajax masih dalam perancangan, nampaknya tidak mungkin terdapat sebarang perpindahan yang ketara di Old Trafford.

Bukan rahsia lagi bahawa Ronaldo mahu meninggalkan United untuk kelab yang bermain bola sepak Liga Juara-Juara, tetapi penyerang berusia 37 tahun itu kelihatan bersedia untuk kekal, dengan tuntutan gaji beliau dilihat sukar ditawarkan kelab lain.

Tetapi Evra berpendapat bahawa mungkin lebih baik untuk semua pihak jika pasangan itu dan Shaw berpindah secepat mungkin, sambil menambah: “Mari jelaskan, saya boleh mengatakan orang terlalu keras terhadap Harry Maguire, tetapi dia membayar harga untuknya. yuran perpindahan.

“Kami semua mempunyai permainan yang buruk, tetapi sekarang kami telah sampai ke satu tahap di mana walaupun dia mempunyai permainan yang bagus, orang ramai tidak gembira. Jadi, ada negatif di sekelilingnya.

“Saga Cristiano Ronaldo adalah isu lain. Adakah dia kekal? Adakah dia pergi? Ia telah menimbulkan banyak kekeliruan dengan peminat.

“Dia masih di sini, jendela perpindahan tidak ditutup tetapi saya fikir, secara peribadi mengenali Cristiano, jika dia tidak bermain, dia mahu pergi. Saya rasa ini adalah yang terbaik untuknya dan untuk United.

“Kami telah bermain dengan Luke Shaw selama bertahun-tahun dan saya benar-benar berhati-hati apabila saya bercakap tentang bek kiri kerana saya pernah berada di posisi ini dan ia bukanlah satu posisi yang mudah.

“Luke Shaw telah berada di sini selama bertahun-tahun dan dia tidak menyamai standard yang ditetapkan oleh Dennis Irwin atau saya sendiri, dan saya fikir bek kiri adalah kedudukan yang sangat penting untuk United. Mungkin sudah tiba masanya untuk pemain itu pergi.”

Share Post:

Related Posts