by Azhan Mohi in
Premier League

Erik ten Hag menyifatkan kelakuan Cristiano Ronaldo dan beberapa rakan sebagai ‘tidak boleh diterima’ selepas pulang awal semasa perlawanan persahabatan Manchester United dengan Rayo Vallecano pada hari Ahad.

Ronaldo telah terlepas sebahagian besar persiapan pramusim United atas sebab keluarga dan tidak hadir untuk lawatan kelab itu ke Thailand dan Australia untuk kekal di Portugal.

Pemain berusia 37 tahun itu kembali ke Manchester minggu lalu dan memulakan latihan bersama skuad itu, walaupun dia tidak menyertai mereka untuk perlawanan persahabatan menentang Atletico Madrid di Oslo pada hari Sabtu.

Sebaliknya, Ronaldo diberikan aksi selama 45 minit menentang Rayo Vallecano di Old Trafford pada hari berikutnya dan digantikan pada separuh masa.

Tetapi daripada kekal untuk baki permainan, Ronaldo dilihat meninggalkan Old Trafford sebelum wisel penamat ketika dia menandatangani autograf untuk segelintir penyokong di luar padang.

Apabila ditanya mengenai keputusan Ronaldo untuk pulang ke rumah sebelum taklimat selepas perlawanan pasukan, Ten Hag memberitahu Viaplay: “Terdapat ramai lagi yang pulang ke rumah.

“Saya pasti tidak membenarkan perkara ini. Ini tidak boleh diterima.

“Untuk semua orang, saya memberitahu mereka bahawa ia tidak boleh diterima. Bahawa kami adalah satu pasukan, skuad, dan anda harus kekal sehingga akhir.”

Diogo Dalot juga dilihat bersama Ronaldo di luar Old Trafford sekitar 10 minit sebelum wisel penamat, walaupun dia bukan sebahagian daripada skuad hari perlawanan menentang Rayo Vallecano kerana dia telah bermain penuh menentang Atletico Madrid pada hari sebelumnya.

Difahamkan bahawa Ten Hag telah mengarahkan semua ahli skuad United untuk menghadiri perlawanan menentang Rayo Vallecano, tidak kira sama ada mereka sudah bermain di Oslo, dengan beberapa pemain menonton perlawanan dari ruang peribadi.

Ronaldo telah mencari peluang untuk meninggalkan United pada musim panas ini kerana dia berminat untuk terus bermain dalam Liga Juara-Juara.

Tetapi walaupun ejennya, Jorge Mendes, mengadakan perbincangan dengan Chelsea, Bayern Munich, Paris Saint-Germain, Barcelona, ​​Real Madrid, Atletico Madrid dan Sporting CP, setakat ini belum ada yang mengambil.

United bertegas sepanjang musim panas bahawa mereka tidak mahu menjual Ronaldo, yang hanya berbaki setahun dalam kontraknya.

Share Post:

Related Posts