by klasikko in
Premier League

Manchester United mengalami kekalahan 7-0 menentang Liverpool hujung minggu lalu dan pengurus, Erik ten Hag difahamkan kecewa dengan prestasi beberapa pemainnya.

Laporan dari Fichajes mendakwa pengurus Manchester United itu amat kecewa dengan tiga pemain dan mereka akan dijual pada penghujung musim.

Pemain sayap Brazil, Antony telah ditandatangani dengan bayaran kira-kira £85 juta semasa jendela perpindahan musim panas tetapi dia gagal mencipta rekod dalam bola sepak Inggeris setakat ini.

Antony bergelut untuk mempengaruhi perlawanan menentang Liverpool di bahagian serangan dan dia juga kurang berusaha untuk membantu rakan sepasukannya dari segi pertahanan.

Sementara itu, pemain tengah Brazil, Fred mempamerkan aksi mengecewakan di bahagian tengah dan pemain Liverpool berjaya memintasnya dengan mudah.

Tidak dinafikan bahawa Manchester United perlu membawa naik taraf di bahagian tengah dan masih belum dapat dilihat sama ada Ten Hag sanggup berpisah dengan pemain Brazil itu.

Akhirnya, persembahan Diogo Dalot juga tidak menarik perhatian pengurus Manchester United itu.

Pemain berusia 23 tahun itu tidak berdisiplin ketika bertahan dan Liverpool mencipta beberapa peluang daripada posisinya.

Kedudukannya yang lemah itulah yang membolehkan Liverpool membuka jaringan dengan mudah.

Agak perit jika pengurus Manchester United memutuskan untuk menjual ketiga-tiga pemain itu pada penghujung musim.

Antony dan Dalot kekal sebagai bakat berkualiti tinggi walaupun menunjukkan persembahan buruk dan Manchester United perlu lebih bersabar dengan mereka.

Share Post:

Related Posts