by klasikko in
Premier League

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag menjelaskan bahawa dia berminat untuk membawa Cody Gakpo Januari ini dan sangat kecewa kerana kelab itu terlepas peluang.

Sebaliknya, Liverpool menandatangani Gakpo dan The Reds bertindak lebih pantas untuk menyelesaikan perjanjian itu, manakala Man Utd tidak pernah membuat bidaan.

Pemain Belanda itu adalah pemain yang terkenal serta disenangi oleh Ten Hag, pada mulanya terdapat perbincangan dalaman tentang kemungkinan ke Old Trafford.

Disebabkan ketidakpastian mengenai pemilik kelab, keluarga Glazers agak was-was untuk menjual kelab itu pada awal tahun 2023.

Ini bermakna tidak masuk akal untuk Red Devils melabur wang yang besar dalam pembelian pemain sekarang, tetapi sudah pasti ia mengecewakan Ten Hag.

“Adalah jelas bahawa, secara dalaman, Erik ten Hag mahukan pemain itu dan Manchester United memulakan dialog bersama wakil pemain untuk mendapatkan pembelian lanjut,” kata wartawan Ben Jacobs.

“Selain itu, bagaimanapun, mereka tidak berbuat banyak – Ten Hag pasti menyukai Gakpo, tetapi United tidak berganjak.

“Ini sama ada bermakna mereka terlalu lambat, atau, kemungkinan besar, pemilikan tidak bersedia untuk berpindah kerana mereka tidak mahu berbelanja terlalu besar pada bulan Januari.

“Terdapat persoalan bahawa pemilik baharu boleh bersedia untuk melabur tidak lama lagi, pada awal tahun 2023.

“Jika Glazers merancang untuk keluar, maka adalah logik bahawa mereka tidak mahu membelanjakan wang sebanyak itu walaupun Ten Hag mahukan Gakpo.

“Ten Hag sangat menyukai Gakpo dan cukup kecewa kerana Liverpool menandatanganinya.”

Share Post:

Related Posts