by klasikko in
Premier League

Manchester United mengalami kekalahan memalukan menentang Liverpool dan pemain tengah Bruno Fernandes telah dikecam kerana karenahnya semasa kekalahan 7-0 di Anfield.

Fernandes dilihat menyindir pengadil dengan gaya terjunan dan hanya menonton rakan sepasukannya ketika perlawanan berlangsung.

Pemain Portugal itu kelihatan benar-benar kecewa menjelang akhir permainan.

Pemain berusia 28 tahun itu menjadi kapten Manchester United menentang Liverpool dan dia diharapkan dapat mengetuai pasukan.

Walau bagaimanapun, pemain itu jelas hilang sikap tenangnya ketika menentang Liverpool dan telatahnya tidak disambut baik oleh bekas pemain, pakar dan peminat.

Terdapat gesaan untuk melucutkan kapten pemain tengah itu dan masih belum dapat dilihat sama ada Erik ten Hag sanggup menghukum pemain itu kerana telatahnya yang cukup memalukan.

“The Incredible Sulk (merajuk) di Anfield,” komen Chris Sutton.

“Tiada apa-apa profesional tentang kelakuan ini. Ia lebih sesuai untuk seorang kanak-kanak yang merajuk dan tolakan ke atas pembantu pengadil itu sepatutnya didenda.

“Paolo Di Canio diharamkan 11 perlawanan pada tahun 1998, dan saya bersetuju jika Fernandes menerima hukuman yang sama.

“Ini memalukan, apa sahaja perkataan yang boleh anda bayangkan.

“Apa pun pendapat anda tentang Harry Maguire, kapten kelab, anda tidak akan dapat melihat dia berkelakuan seperti ini di atas padang.

“Ten Hag menangani masalah Cristiano Ronaldo. Kini dia perlu berurusan dengan Fernandes, bermula dengan memutuskan sama ada dia layak memakai lilitan itu dalam pertembungan Liga Europa menentang Real Betis Khamis ini.

“Saya tidak fikir dia melakukannya. Liverpool hebat dan United melakukan kekasaran, dan tiada siapa yang lebih menyedihkan daripada Fernandes.”

Share Post:

Related Posts