by Azhan Mohi in
Premier League

Erik ten Hag mendedahkan mesej bilik persalinannya kepada pemain Manchester United selepas kehilangan tumpuan mereka yang ‘tidak boleh diterima’ pada separuh masa kedua perlawanan persahabatan pramusim menentang Aston Villa.

The Red Devils kelihatan baik di landasan untuk mencatat kemenangan keempat berturut-turut di bawah pengurus baharu mereka apabila mereka mendahului pada waktu rehat hasil daripada voli Jadon Sancho menerusi gerakan yang dibina dengan baik dan gol sendiri Matty Cash.

United menguasai keadaan berbahaya yang mengancam persaingan di Perth ditamatkan pada 45 minit pembukaan, tetapi tidak mempunyai kesepaduan selepas rehat berikutan beberapa perubahan.

Leon Bailey membawa Villa kembali ke dalam perlawanan dengan jaringan individu yang hebat dan pasukan Steven Gerrard memperoleh keputusan seri apabila Calum Chambers menanduk masuk gol penyamaan dengan sentuhan terakhir permainan, mendapat manfaat daripada usaha penjaga gol David de Gea yang lemah.

Walaupun dia sangat gembira dengan persembahan separuh masa pertama United, Ten Hag tidak berpuas hati dengan apa yang dia saksikan selepas rehat dan memberitahu pemainnya banyak perkara selepas itu.

Ditanya sama ada dia melihat kekurangan intensiti pada separuh masa kedua, Ten Hag berkata: “Itulah yang saya baru katakan di bilik persalinan, setitik fokus tidak boleh diterima tetapi untuk musim ini saya gembira kerana sekarang saya boleh memberitahu mereka ia tidak boleh berlaku.

“Kami perlu keluar dari bilik persalinan dan kembali ke rancangan anda dan fokus anda dan kembali kepada prestasi anda dan itulah yang kami tidak lakukan.

“Kami mempunyai banyak pergerakan di belakang barisan pertahanan, menjaringkan dua gol hebat jadi kami mendahului 2-0 pada separuh masa, dan kemudian tumpuan kami hilang.

“Boleh jadi pemain itu letih tetapi itu bukan alasan. Mereka perlu beraksi dan ia adalah apa yang kami tidak lakukan pada separuh masa kedua.”

Selepas hujan lebat, pengadil memberi kebenaran bersambung selepas pemeriksaan padang tetapi Ten Hag tidak berminat untuk menyalahkan kekalahan pasukannya kerana permukaan permainan yang kurang ideal.

Share Post:

Related Posts