by klasikko in
UEFA Champions League

Enzo Fernandez yakin Chelsea tidak gentar dengan Real Madrid menjelang pertembungan suku akhir Liga Juara-Juara awal pagi esok.

Bercakap kepada media, Fernandez memulakan sidang media untuk perlawanan yang dinantikan itu.

The Blues bersedia untuk turun ke Santiago Bernabeu bagi menentang juara bertahan Eropah, dengan mengatakan bahawa dia dan rakan sepasukannya memahami tugas berat yang akan ditempuh.

“Kami tahu Real Madrid adalah kelab yang sangat besar dengan banyak sejarah dengan pemain besar tetapi kami percaya dengan apa yang akan kami lakukan esok.

“Modric, Kroos adalah pemain yang sangat besar yang telah memenangi segala-galanya.

“Kami tidak takut. Ada rasa hormat kerana ini perlawanan bola sepak dan kita tahu kualiti yang mereka ada.

“Kami akan cuba mengikat mereka dengan pemain pertahanan kami, melakukan kerja bertahan yang hebat dan membuat perlawanan lebih menarik.”

Pemain Argentina itu kemudian ditanya sama ada dia berasa tertekan ketika bermain dan juga tentang pujian yang diterima daripada pengurus Frank Lampard, yang menggelarnya sebagai seorang “pemimpin”.

“Saya cuba untuk tidak mempunyai tekanan dalam bola sepak, hanya untuk menikmatinya.

“Ada tanggungjawab dalam perlawanan ini tetapi tiada tekanan, saya sentiasa cuba untuk menikmati.

“Saya sentiasa berhasrat untuk menjadi seorang pemimpin kerana apabila saya bermula dalam bola sepak, saya mahu menjadi contoh dan membantu rakan sepasukan saya.

“Disifatkan seperti itu pada usia yang begitu muda membuatkan saya gembira dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Frank atas kata-katanya.”

Pemain berusia 22 tahun itu membuat kesimpulan dengan memberikan pemikirannya mengenai masanya di Chelsea setakat ini, mengakui bahawa dia masih mempunyai perjalanan yang jauh untuk mencapai yang terbaik.

“Saya tidak fikir saya sudah sampai ke tahap tertinggi saya di Chelsea, saya belum lama berada di sana dan ia adalah liga yang berbeza, bandar yang berbeza.

“Ia bukan mudah tetapi saya cuba menyokong rakan sepasukan saya untuk melakukan yang terbaik.”

Fernandez tidak mempunyai sebab untuk merendahkan persembahannya di Chelsea setakat ini, memulakan setiap perlawanan sejak menandatangani kontrak pada bulan Januari.

Dia pasti akan menjadi figura paling penting di bahagian tengah The Blues ketika mereka berusaha membuktikan mereka boleh mengharungi perlawanan itu.

Share Post:

Related Posts