by Azhan Mohi in
Premier League

Ejen Mesut Ozil, Erkut Sogut mengkritik bekas kapten Arsenal, Pierre-Emerick Aubameyang berhubung perpindahannya ke Chelsea pada musim panas.

Aubameyang meninggalkan Arsenal dalam keadaan kontroversi pada Januari selepas dia merosakkan hubungan dengan bos Mikel Arteta dan dilucutkan jawatan kapten kelab kerana masalah disiplin.

Pemain berusia 33 tahun itu, yang menjaringkan 92 gol dalam 163 perlawanan untuk Arsenal, berpindah ke Barcelona tetapi selepas hanya enam bulan dia kembali ke England dengan menyertai Chelsea.

Aubameyang merakam temu bual dengan A Jewellers di saluran YouTube mereka sejurus selepas meninggalkan Arsenal ke Barcelona – yang baru dikeluarkan bulan lepas – di mana dia menyasarkan beberapa kritikan ke arah Arteta selepas perbalahan mereka.

Pemain antarabangsa Gabon itu telah menjaringkan tiga gol dalam 10 perlawanan pertamanya untuk The Blues dan ejen Ozil, Sogut kini telah menyasarkan penyerang itu.

“[Mesut Ozil] tidak akan bermain untuk kelab Inggeris lain, dia tidak seperti Pierre-Emerick Aubameyang,” kata Sogut kepada Tribal Football.

“Dia menyukai masanya di Arsenal masih berhubung dengan ramai pemain, tidak hanya Bukayo Saka, mereka mempunyai hubungan istimewa.”

Ozil meninggalkan Arsenal pada 2021 selepas lapan tahun berkhidmat di Emirates dan kini bermain untuk Istanbul Basaksehir di Turki.

Dia menyertai The Gunners dari Real Madrid dengan harga sekitar £42.5 juta pada 2013 dan buat sementara waktu adalah pemain yang hebat – memenangi tiga Piala FA semasa berada di kelab itu.

Bagaimanapun, semuanya menjadi buruk pada bahagian akhir tempohnya di utara London apabila dia akhirnya berlepas ke kelab Turki, Fenerbahce.

Ozil gagal memberi impak di sana dan sekali lagi dibekukan sebelum menyertai Istanbul Basaksehir. Pada bulan Julai, pengarah teknikal Arsenal, Edu, mengecam bekas bintang yang gagal di kelab itu kerana ‘membunuh’ wang The Gunners.

Arsenal terpaksa membayar Ozil dan Aubameyang, yang telah lama berhubung dengan gaji besar.

Share Post:

Related Posts