by klasikko in
Piala Dunia

Eden Hazard sedang mempertimbangkan untuk bersara daripada bola sepak antarabangsa susulan penyingkiran awal Belgium daripada Piala Dunia.

Pasukan nombor dua dunia itu tersingkir dari peringkat kumpulan selepas terikat 0-0 dengan Croatia dalam persembahan yang amat mengecewakan.

Walaupun menewaskan Kanada pada perlawanan pertama, pasukan Roberto Martinez telah ditewaskan oleh pemenang kumpulan, Maghribi sebelum seri dengan Croatia.

Eden Hazard tidak menyempurnakan 90 minit penuh dalam mana-mana perlawanan Belgium untuk kejohanan kali ini.

Dia digantikan selepas hanya 60 minit dalam dua perlawanan pertama dan akhirnya diturunkan untuk perlawanan terakhir kumpulan menentang Croatia.

Roberto Martinez yang menghabiskan enam tahun sebagai pengurus Belgium mengumumkan dia akan berundur serta-merta dalam sidang media selepas perlawanan.

Menurut MARCA, bekas bintang Chelsea itu juga sedang mempertimbangkan untuk menggantung bootnya daripada menyertai peringkat kebangsaan.

Laporan itu mendakwa pemain sayap itu belum membuat keputusan muktamad dan akan memikirkan keputusan itu tanpa masa yang ditetapkan.

Hazard sudah sangat luar biasa untuk negaranya selama 14 tahun dalam pasukan utama, muncul dalam 126 perlawanan sejak debutnya pada 2008.

Dia telah menjaringkan 33 gol untuk negaranya iaitu penjaring gol kedua terbanyak untuk Belgium di belakang Romelu Lukaku yang merupakan penjaring gol terbanyak Red Devils.

Share Post:

Related Posts