by Azhan Mohi in
Premier League

Roy Keane telah memuji keputusan Manchester United untuk menandatangani Casemiro tetapi percaya pemain tengah itu ‘masuk ke bilik persalinan yang teruk’ di Old Trafford.

United bersetuju dengan perjanjian £59.5 juta dengan Real Madrid minggu lalu dan pemain antarabangsa Brazil itu hadir di Old Trafford pada petang Isnin untuk perlawanan Liga menentang Liverpool.

Casemiro telah memainkan peranan penting dalam kejayaan Real Madrid dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan telah memenangi 18 trofi sepanjang beliau bersama kelab Sepanyol itu.

Tetapi Keane percaya pemain berusia 30 tahun itu bakal berdepan dengan isu dengan semangat dan kadar kerja rakan sepasukan baharunya di United.

“Saya rasa dia pemain yang bagus,” kata Keane kepada Sky Sports.

“Mereka telah membayar banyak wang, dia berumur 30 tahun, dia mendapat kontrak lima tahun. Jika anda seorang pemain di luar sana dan Man United datang mencari anda, anda tahu anda akan mendapat tawaran hebat.

“Ia adalah permulaan tetapi mereka memerlukan lebih banyak lagi, mereka memerlukan lebih banyak bantuan.

“Masalahnya adalah untuk mana-mana pemain yang datang ke Man United sekarang, walaupun mereka baik, mereka datang ke bilik persalinan yang buruk, mereka datang ke dalam kumpulan pemain yang buruk.

“Kami terus menyebutnya dalam satu atau dua tahun lepas, pemain ini tidak mahu berlari, mereka nampaknya bukan kumpulan yang bagus. Itu masalah bagi mana-mana pemain, walau bagaimanapun bagusnya mereka.

“Mereka terdesak, tetapi saya fikir dia seorang pemain yang berkualiti. Anda boleh melihat gambaran yang lebih besar dan jelas sekali ia adalah wang yang banyak dan kontrak yang panjang, ejen-ejen di luar sana pasti gembira berurusan dengan Man United, tetapi apabila anda terdesak anda perlu membayar lebih daripada yang mungkin.”

Sementara itu, Rio Ferdinand juga percaya terdapat bahaya bahawa Casemiro boleh ‘terperangkap dengan kekurangan keyakinan dan negatif’ di United.

“Tidak ada keraguan dalam fikiran saya siapa pemain dia, binatang mutlak seorang pemain,” kata Ferdinand pada Vibe With Five.

“Dia adalah pemain pemain sebenar, yang anda boleh lihat dengan semua mesej yang telah dihantar sejak keputusannya untuk pergi daripada rakan sepasukannya, rasa hormat dan penghargaan kepadanya sebagai pemain tidak diragui.

“Saya hanya berharap dia tidak terpengaruh dengan kekurangan keyakinan dan negatif yang menyelubungi kelab bola sepak ini dan pasukan ini pada masa ini, yang telah berlaku kepada ramai pemain yang telah datang dan kami telah menjangkakan perkara yang hebat daripadanya dan belum cukup. mencapai tahap yang kita lihat daripada mereka sebelum ini.

“Saya harap dia tidak menjadi mangsa persekitaran yang dilaluinya, dan itulah isu besar bagi mana-mana pemain yang datang ke kelab yang kurang keyakinan seperti Manchester United pada masa ini.”

Share Post:

Related Posts