by Azhan Mohi in
Premier League

Wilfried Zaha menegaskan dia terus ‘berbakti’ kepada Crystal Palace selepas dia terus dikaitkan dengan perpindahan ke saingan Liga, Chelsea dan Arsenal.

Zaha sudah dilihat sebagai legenda Palace yang telah membuat lebih daripada 400 penampilan untuk kelab selatan London itu sepanjang dua musim di Selhurst Park.

Pemain antarabangsa Ivory Coast itu, yang menghabiskan dua musim mengecewakan di Manchester United pada awal kariernya, dianggap antara pemain terbaik dalam Premier League dari luar kelompok enam teratas.

Zaha menjaringkan 14 gol liga musim lalu dan meneruskan prestasi mengagumkannya musim ini, menjaringkan gol lima kali dalam 11 perlawanan.

Laporan mendakwa Chelsea dan Arsenal berminat untuk mendapatkan Zaha, yang telah memasuki 12 bulan terakhir kontraknya di Crystal Palace.

Tetapi Zaha telah mengenepikan spekulasi itu, mengatakan dia ‘berbakti’ kepada kelab zaman kanak-kanaknya dan menegaskan fokusnya adalah semata-mata untuk beraksi untuk pasukan Patrick Vieira, yang menentang West Ham pada hari Ahad.

“Berapa kali saya melihat nama saya di pasaran perpindahan – saya tidak pernah bercakap mengenai perkara ini,” Zaha memberitahu Sky Sports.

“Kontrak saya tamat apabila kontrak saya tamat dan satu-satunya perkara yang saya fokuskan ialah melakukan yang terbaik untuk kelab, itu sahaja. Saya mengambil setiap hari kerana ia datang.

“Saya tidak tahu apa yang akan berlaku pada masa hadapan. Saya tidak boleh mengatakan ini adalah rancangan saya kerana saya hanya tertumpu pada apa yang saya akan lakukan dalam latihan dan kemudian pada hari Ahad [menentang West Ham].

“Saya sangat setia kepada Palace dan itu sahaja yang saya fikirkan.”

Sementara itu, bekas pengurus Manchester United Zaha, David Moyes menegaskan pemain berusia 29 tahun itu boleh bermain untuk ‘sebilangan pasukan teratas’ tetapi telah memberi amaran bahawa ‘rumput tidak selalu lebih hijau’ ketika pemain sayap itu bersedia untuk sama ada menandatangani lanjutan kontrak atau melihat untuk kelab baru.

Share Post:

Related Posts