by Azhan Mohi in
Premier League

Penyerang Liverpool, Diogo Jota telah menandatangani kontrak baharu dengan kelab itu, mengatakan bahawa dia percaya The Reds mempunyai ‘segala-galanya untuk meraih kejuaraan’ pada tahun-tahun akan datang.

Pemain antarabangsa Portugal itu tiba di Anfield pada musim panas 2020 dan telah menjadi kegemaran peminat sejak itu berkat kepantasan dia menyesuaikan diri dengan serangan Jurgen Klopp dan kemampuan menjaringkan gol.

Pemain berusia 25 tahun itu telah menjaringkan 34 gol dalam 85 penampilan Liverpool dalam tempoh dua tahun sejak menandatangani kontrak dari Wolverhampton Wanderers dengan harga kira-kira £40 juta, dan kini telah memberi komitmen kepada kelab dengan Liverpool yang dipanggil perjanjian ‘jangka panjang’ yang difahamkan. berjalan sehingga 2027.

Bekas penyerang Porto dan Atletico Madrid itu telah pun memenangi Piala FA dan Piala Carabao pada zamannya bersama kelab itu, dan merupakan sebahagian daripada pasukan yang mara ke final Liga Juara-Juara UEFA pada bulan Mei dan terlepas gelaran Liga dengan kelebihan satu mata.

“Baiklah, [saya] benar-benar bangga, saya perlu katakan,”Jota memberitahu Liverpoolfc.com selepas menandatangani kontrak baharunya. “Jelas sekali sejak saya tiba dua tahun lalu saya menetapkan diri saya sebagai pemain penting dalam pasukan ini – itulah yang saya mahukan sejak awal.

“Sekarang, menandatangani perjanjian jangka panjang baharu, ia jelas sekali daripada perspektif kelab bukti kepercayaan terhadap diri saya sebagai pemain. Bagi saya, jelas sangat bagus untuk memastikan saya akan berada di sini untuk seketika. Jadi, permulaan musim baharu, mari kita lakukannya.”

Tambahan pula, kepercayaan Jota bahawa kelab itu akan terus mencabar untuk mendapatkan penghormatan tertinggi adalah salah satu perkara yang mendorongnya untuk terus bersama The Reds.

“Apabila anda berjuang untuk segala-galanya, seperti yang kami lakukan tahun lepas, anda hanya mahu melakukannya sekali lagi dan melakukannya dengan lebih baik, kerana ia memiliki kemungkinan. Pemacuan itu ada dalam diri saya dan saya tahu ia ada pada rakan sepasukan saya dan semua kakitangan. Kami mempunyai segala-galanya untuk memperjuangkan gelaran di luar sana.”

Jota terlepas kemenangan Perisai Komuniti ke atas Manchester City dengan kecederaan hamstring yang lebih teruk semasa jelajah pramusim Liverpool di Thailand Singapura, dan bersedia untuk terlepas permulaan kempen Liga.

Share Post:

Related Posts