by klasikko in
Premier League

Bintang Liverpool, Diogo Jota sudah pun membuat permainan video EA Sports FC 24 baharu kelihatan mudah kerana pendapatan perlawanannya telah didedahkan.

EA FC 24 dilancarkan secara rasminya pada akhir bulan ini dan akan menjadi permainan video bola sepak pertama EA Sports yang bukan di bawah penjenamaan FIFA dalam tempoh 30 tahun.

Menjelang pelancaran, ia telah pun dilihat bahawa Jota telah pun bermain permainan baharu secara tetap.

Di media sosial, pendapatan perlawanan Jota telah menjadi bahan bualan.

Dalam tangkapan skrin yang dikongsi dalam talian, nama pengguna Jota ‘DiogoJota18’ sudah mempunyai lebih daripada 19,000 pendapatan perlawanan, yang menurut ramai, bermakna dia telah bermain lebih daripada 20 perlawanan.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, telah didokumentasikan dengan baik bahawa Jota adalah seorang ‘gamer’ sejati dan dia juga membawa minatnya terhadap permainan ke dalam padang.

Semasa musim 22/23, selepas menjaringkan gol kemenangan lewat dramatik untuk Liverpool dalam kemenangan 4-3 menentang Tottenham Hotspur di Anfield, Jota meraikannya dengan duduk di atas lantai dan berpura-pura bermain permainan video.

Dalam temu bual sebelum ini, Jota bercakap tentang minatnya yang mendalam untuk permainan.

Bercakap kepada FourFourTwo , Jota berkata: “Saya mempunyai pasukan eSport sendiri dan kadangkala saya bermain lebih baik daripada pemain saya sendiri.

Bukan kerana mereka teruk, tetapi kerana saya sebenarnya boleh bersaing dengan mereka!

“Itu terasa sangat bagus, apabila anda boleh bersaing dengan orang yang hanya melakukan itu untuk mencari pendapatan harian.

“Saya sering terlibat dalam pertandingan dengan pemain profesional FIFA, yang berlaku sekali atau dua kali sebulan, dan saya memenangi beberapa perlawanan.”

Dia menambah: “Saya menentang Trent Alexander-Arnold di final dalam Jemputan Liga Perdana semasa penutupan. Saya mewakili Wolves ketika itu dan dia mewakili Liverpool, dan saya menewaskannya.

“Dia tidak bermain begitu kerap pada masa kini, jadi saya tidak fikir ada pemain lain yang boleh mengalahkan saya!”

Share Post:

Related Posts