by Azhan Mohi in
Premier League

Pengurus Brighton Roberto De Zerbi berkata ”kelab besar oleh pemain, tetapi mereka tidak boleh membeli jiwa dan semangat kami” ketika Moises Caicedo hampir berpindah dari kelab itu.

The Seagulls menerima tawaran besar £110 juta untuk pemain tengah Ecuador dari Liverpool itu, namun The Reds masih boleh terlepas sasaran mereka.

Chelsea mempunyai tawaran £100 juta ditolak, tetapi Caicedo dilaporkan hanya berminat untuk berpindah ke Stamford Bridge supaya perjanjian masih boleh dilakukan jika The Blues kembali dengan tawaran lain.

Sama ada dia pergi ke Anfield atau Stamford Bridge, De Zerbi telah pun menerima bahawa Caicedo akan pergi, tetapi dia sudah pun berpindah.

Pengurus Itali itu bersemangat seperti biasa dalam sidang akhbar pada hari Jumaat, mengatakan bahawa pemain boleh pergi, tetapi jiwa dan semangat kelab akan kekal.

“Saya sudah pun melupakan Moises. Saya sangat berbangga dengan pemain yang kami ada dalam skuad,” kata De Zerbi kepada pemberita.

“Kami perlu melengkapkan skuad. Kami mahu memperbaiki skuad kerana kami kehilangan [Alexis] Mac Allister, [Levi] Colwill, mungkin kami kehilangan Caicedo, tetapi kami perlu bersedia.

“Apabila pemain pergi itu kerana mereka bermain dengan baik, tetapi kredit diberikan kepada pemain, kelab dan jurulatih. Kelab besar boleh membeli pemain, tetapi mereka tidak boleh membeli jiwa dan semangat kami. Itu tiada di pasaran apabila mereka pergi.”

Di sebalik pemergian berprofil tinggi pada musim panas ini, De Zerbi telah menambah beberapa pemain ke dalam skuadnya pada musim panas ini, dan walaupun dia mengharapkan lebih banyak lagi, dia sangat gembira dengan mereka yang telah tiba.

“Kami membawa bukan sahaja James Milner, Igor (Julio). Mohammed Dahoud tidak bermain begitu banyak perlawanan tahun lepas (untuk Dortmund), tetapi dia adalah pemain terbaik,” katanya.

“Joao Pedro adalah pemain yang berpotensi. (Simon) Adigra akan menjadi sangat penting bagi kami.”

Share Post:

Related Posts