by Azhan Mohi in
Premier League

David de Gea yakin Marcel Sabitzer bersedia untuk masuk dan menggantikan Casemiro dengan pemain tengah Manchester United itu berdepan penggantungan tiga perlawanan.

Casemiro telah dilayangkan kad merah terus semasa kemenangan 2-1 Sabtu ke atas Crystal Palace selepas mencekik leher Will Hughes semasa pertembungan yang teruk melibatkan pemain dari kedua-dua pasukan.

Pemain antarabangsa Brazil itu kini tidak akan hadir untuk perlawanan United di tempat sendiri dan di tempat lawan menentang Leeds United dan lawatan ke Leicester City pada 19 Februari.

United sudah pun tanpa Christian Eriksen yang diketepikan sehingga Mei dengan Scott McTominay turut berdepan sehingga dua minggu di tepi padang.

Ini bermakna Sabitzer, yang menyertai secara pinjaman dari Bayern Munich pada hari tarikh akhir perpindahan, berkemungkinan akan masuk ke dalam kesebelasan utama untuk perlawanan penting itu dengan de Gea percaya dia boleh mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh ketiadaan Casemiro.

“Ia pasti sukar,” kata de Gea.

“Kami sudah kehilangan Christian, kini Casemiro: pemain besar untuk kami. Tetapi kami mempunyai skuad yang lebih besar, pemain sudah bersedia untuk bermain, semua orang benar-benar fokus.

“Sabitzer sudah menunjukkan – dia bermain 15 hingga 20 minit dan dia bermain dengan sangat baik, melakukan beberapa terjahan yang bagus, dia bagus dengan bola. Dan, semua orang sudah bersedia untuk bermain.”

Sabitzer membuat penampilan pertamanya menentang Palace pada hari Sabtu, masuk dari bangku simpanan untuk menggantikan Antony dengan baki 10 minit dengan Erik ten Hag gembira dengan apa yang dilihatnya.

Ditanya mengenai prestasi pemain tengah itu, Ten Hag memberitahu MUTV: “Ya dia faham bola sepak. Anda lihat terus dari awal.

“Kami telah melihatnya dalam latihan juga. Tetapi, ya, dia melakukannya dengan baik.

“Dia benar-benar menguasai bola dan dia tahu bagaimana untuk bertahan. Kami memerlukan pemain seperti itu yang memahami permainan dan juga akan membawa semangat yang betul.”

United naik ke tempat ketiga dengan kemenangan mereka ke atas Palace kini ketinggalan lapan mata di belakang pendahulu Arsenal, yang tewas kepada Everton hujung minggu ini.

Share Post:

Related Posts