by Azhan Mohi in
Premier League

Bintang Manchester United, David De Gea berkata, tiada peluang untuk Alejandro Garnacho meninggalkan kelab itu, walaupun terdapat minat daripada Real Madrid.

Pemain Argentina itu telah muncul sebagai bakat muda baru musim ini dan telah menjaringkan dua gol dalam lima permulaan.

Pemain berusia 18 tahun itu menyertai United dari Atletico Madrid dengan bayaran sekitar £300,000 ketika dia baru berusia 16 tahun dan dia berasal dari ibu kota Sepanyol itu.

Real Madrid sentiasa memantau perkembangan Garnacho, terutamanya kerana dia hanya mempunyai 18 bulan untuk menandatangani perjanjiannya di Old Trafford.

United terdesak untuk mengikatnya dengan perjanjian jangka panjang baharu, dengan Garnacho kini memperoleh sekitar £5,000 seminggu.

Pasukan Erik ten Hag dikalahkan 1-0 oleh Real Betis dalam perlawanan persahabatan pada malam Sabtu, yang merupakan perlawanan kedua pasukan itu dalam tiga hari di Sepanyol.

Garnacho telah beraksi dalam kedua-dua perlawanan dan akhbar Sepanyol cuba bertanya kepada pemain sayap itu mengenai perpindahan ke Bernabeu selepas kekalahan menentang Betis.

Bagaimanapun, sebagai ahli paling kanan skuad tersebut, De Gea campur tangan untuk mengatakan bahawa Garnacho tidak akan pergi.

“Kami tidak akan biarkan dia pergi,” kata De Gea kepada wartawan Sepanyol.

Madrid mungkin mempunyai sesuatu untuk diperkatakan tentang itu dan United tetap berhasrat untuk mengikat pemain sayap itu dengan kontrak baharu.

Garnacho telah ditawarkan perjanjian sekitar £50,000 seminggu untuk kekal di Old Trafford dan pemain Argentina itu berminat untuk menandatangani kontrak.

Share Post:

Related Posts