by Azhan Mohi in
Premier League

Jurgen Klopp berkata Darwin Nunez mengalami kesakitan selepas mengalami kecederaan bahu dalam kemenangan Liverpool ke atas Newcastle United pada petang Sabtu.

Nunez membuka jaringan di St. James’ Park selepas hanya 10 minit dengan Cody Gakpo menambah gol tidak lama selepas itu untuk meletakkan Reds mengawal pasukan Magpies.

Walaupun Liverpool tidak dapat memperluaskan kelebihan mereka walaupun lawan mereka beraksi 10 pemain selepas hanya 22 minit, mereka melihat kemenangan untuk bergerak dalam hanya enam mata daripada empat teratas Liga.

Bagaimanapun, kemenangan itu terpaksa dibayar dengan Nunez dikeluarkan sejurus sebelum sejam selepas mengalami kecederaan selepas mendarat di bahunya, walaupun dia pada mulanya cuba bermain.

Perkara terakhir yang Klopp perlukan sekarang adalah lebih banyak kebimbangan kecederaan dengan pertembungan besar menentang Real Madrid dalam Liga Juara-Juara seterusnya untuk pasukannya pada hari Selasa dan dia kini berdepan penantian yang cemas untuk melihat sama ada penyerang Uruguay itu akan cukup cergas pada masanya untuk itu.

“Berita buruk ialah Darwin mempunyai sesuatu di bahunya. Kita akan lihat,” kata pengurus itu dalam sidang media selepas perlawanannya.

“Akhirnya dia terpaksa pergi dengan masalah bahu dan kami memerlukan penilaian lanjut. Saya tidak tahu pada masa ini.

“Pada masa ini ia menyakitkan. Mudah-mudahan ia hanya menyakitkan dan tidak lebih.”

Walaupun dia mengalami beberapa perlawanan sukar sejak berpindah ke Anfield pada musim panas lalu, Nunez semakin meningkat dan setakat ini telah menjaringkan 11 gol dan membantu empat gol dalam 28 perlawanan.

Jika dia tersingkir untuk satu tempoh masa, ia akan menjadi tamparan hebat buat Liverpool, yang, selepas Real Madrid, berdepan perlawanan liga menentang Crystal Palace, Wolves dan musuh ketat Manchester United.

Dalam berita yang lebih positif, Klopp kini mempunyai lebih banyak pilihan penyerang yang tersedia untuknya, dengan Diogo Jota dan Roberto Firmino bermain menentang Newcastle ketika mereka kembali ke tahap kecergasan sepenuhnya.

Share Post:

Related Posts