by klasikko in
Premier League

Darwin Nunez dikatakan ragu-ragu untuk menyertai Manchester United pada musim panas ini kerana mereka tidak bersaing dalam Liga Juara -Juara musim depan dan kini sedang mempertimbangkan pilihannya yang lain.

United dan Liverpool kedua-duanya berminat untuk menandatangani perjanjian untuk penyerang Uruguay berusia 22 tahun Benfica, yang meledak 32 gol musim ini.

Persembahan memukaunya termasuklah enam gol di UCL dalam kedua-dua perlawanan perlawanan suku akhir mereka dengan Liverpool.

Penyerang tajam itu mahu bermain dalam pertandingan itu sekali lagi untuk tahun akan datang.

Beliau telah menukar ejennya pada musim panas ini, Edgardo Lasalvia untuk bergabung dengan ejen Jorge Mendes yang sedang membariskan perpindahan besar-besaran.

Mendes telah menarik minat gergasi Premier League, Man United dan Liverpool yang berminat untuk mendapatkan penyerang itu.

Benfica menolak tawaran £30 juta daripada Brighton pada musim panas lalu dan menolak minat daripada West Ham dan Newcastle pada Januari.

Tetapi kelab Portugal itu kini bersedia untuk membuat perjanjian jika kedua-dua kelab ternama EPL tersebut menawarkan sekurang-kurangnya €100 juta.

Benfica juga berharap mereka boleh menjana yuran sebanyak £100 juta jika terdapat persaingan antara Liverpool dan United.

Bos baharu United, Erik ten Hag berminat untuk memulakan projek pembinaan semulanya dengan menyambar Nunez.

Tetapi United hanya dalam Liga Europa untuk musim akan datang selepas mengakhiri tempat keenam dalam liga domestik.

Ia telah memberi semangat kepada Liverpool kerana mereka berpotensi untuk menggantikan Saido Mane, yang berada pada tahun terakhir kontraknya.

Rekod perpindahan semasa The Reds ialah £75 juta yang mereka bayar kepada Southampton untuk Virgil van Dijk pada Januari 2018.

Tetapi mereka menyukai gaya dan keupayaan Nunez untuk bermain di bahagian tengah.

Jika Nunez tiba di Anfield pada musim panas ini, maka bos Jurgen Klopp juga berpotensi bertukar daripada formasi 4-3-3 kebiasaannya kepada 4-2-3-1, yang sering digunakannya semasa di Borussia Dortmund.

Nunez berada di bawah kontrak di Benfica sehingga 2025 selepas tiba di Portugal pada 2020 dari Almeria.

Beliau mengumpul dua gol dalam 10 penampilan untuk negaranya selepas membuat penampilan sulung pada 2019.

Share Post:

Related Posts