by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain pertahanan Chelsea, Marc Cucurella mengakui dia sangat suka bermain untuk Barcelona.

Cucurella menyertai Chelsea dalam perjanjian £63 juta dari Brighton pada musim panas dan telah membuat 18 penampilan untuk The Blues.

Bek kiri berusia 24 tahun itu, yang pernah bermain sekali untuk Sepanyol, turut dikaitkan dengan perpindahan ke Manchester City sebelum ke Stamford Bridge.

Ia merupakan musim yang sukar untuk Chelsea, yang berada di tangga kelapan dalam Liga dengan kempen 2022-23 sedang dihentikan sementara untuk Piala Dunia Qatar.

Pemilik baharu Todd Bohely membelanjakan hampir £280 juta untuk pemain pada jendela perpindahan musim panas dan menggantikan Thomas Tuchel dengan Graham Potter pada September.

Itu telah menyaksikan kelab itu mengalami keadaan yang bergelora dan Cucurella telah menghadapi kritikan terhadap beberapa persembahannya musim ini.

“Saya tidak tahu apa yang mereka dapat daripada Cucurella,” bekas pemain pertahanan Blues William Gallas memberitahu Genting Casino. “Dia tidak bermain untuk Sepanyol. Dia tiada dalam kesebelasan utama Chelsea.”

Cucurella akan berharap untuk mencapai prestasi apabila musim Chelsea bermula semula pada 27 Disember dan dia telah bercakap tentang keinginannya untuk kembali ke Barcelona suatu hari nanti, kelab tempat dia memulakan kariernya sebelum meninggalkan kerana kekurangan peluang.

“Saya tidak mendapat peluang untuk benar-benar bermain untuk Barcelona dan saya sentiasa kecewa dengan perkara itu,” katanya kepada Catalunya Radio.

“Akhirnya, jika saya mempunyai peluang pada masa hadapan, saya akan menghargainya, ia akan menjadi sangat bagus.”

Cucurella hanya membuat satu penampilan untuk pasukan utama Barcelona dan menghabiskan masa secara pinjaman di kelab Sepanyol Eibar dan Getafe sebelum menyertai kelab kedua itu secara kekal.

Dia datang melalui akademi Barcelona dan membuat 54 penampilan untuk Barcelona B, membantu pasukan mencapai kenaikan pangkat.

Cucurella mencipta nama di England dengan musim yang mengagumkan di Brighton pada 2021-22, membantu Seagulls menduduki tempat kesembilan dalam Liga dan dinobatkan sebagai Pemain Terbaik kelab itu.

Share Post:

Related Posts