by Azhan Mohi in
Premier League

Crystal Palace tidak berpuas hati dengan cara Chelsea meneruskan perjanjian untuk Michael Olise dan merasakan pesaing London mereka telah ‘melintasi batas’ dalam tingkah laku mereka, menurut laporan.

Baru daripada memecahkan rekod perpindahan Liga untuk kali kedua tahun ini dengan membelanjakan £115 juta untuk Moises Caicedo, perbelanjaan besar-besaran musim panas The Blues akan diteruskan selepas mereka menyerahkan tawaran yang mengaktifkan klausa pelepasan Olise.

Yuran itu dianggap dalam lingkungan £35 juta dan Olise berkemungkinan akan menjadi tambahan kesembilan utama musim panas, dengan Romeo Lavia menyertai dengan nilai £58 juta dari Southampton.

Tetapi, menurut Daily Mail, langkah untuk Olise mengancam untuk berubah menjadi buruk dengan Palace telah menyampaikan rungutan mereka kepada rakan sejawatan mereka di Chelsea mengenai cara mereka menukar kepala pemain sayap itu.

Walaupun terdapat minat daripada beberapa gergasi Premier League musim panas ini, termasuk juara Manchester City, Palace secara senyap yakin bahawa Olise gembira untuk kekal di Selhurst Park.

Tetapi Chelsea telah berusaha keras untuk meyakinkan pemain antarabangsa Perancis Bawah 21 tahun itu untuk menukar London selatan dengan London barat di tengah-tengah kebimbangan ‘mengetik’.

Palace percaya tindakan Chelsea mungkin telah melanggar peraturan perpindahan dan etika perpindahan dan telah mempertimbangkan untuk melaporkan secara rasmi saingan mereka ‘kerana membuat pendekatan yang menyalahi undang-undang’.

Ia masih harus dilihat jika mereka bersedia untuk membuat aduan kepada Premier League, manakala laporan Daily Mail mendakwa Chelsea ‘selesa’ dengan cara mereka mengendalikan diri.

Secara amnya, kelab akan bercakap secara tidak rasmi dengan pemain sebelum mendaftar pendekatan rasmi – sebahagian besarnya untuk mengelak daripada mengejar pemain yang tidak mahu menyertai – tetapi Palace merasakan Chelsea ‘melampaui batas’ dalam hal ini.

Setelah kehilangan Wilfried Zaha pada musim panas ini, Palace berharap Olise – yang kini pulih daripada kecederaan – akan kekal di kelab tetapi kini kelihatan bersedia kehilangannya.

Bagaimanapun, Olise akhirnya menandatangani kontrak lanjutan empat tahun bersama kelab itu dan akhirnya menggagalkan usaha Chelsea untuk mendapatkan pemain tersebut.

Bercakap mengenai masa depan pemain sayap muda itu, pengurus Roy Hodgson memberitahu Sky Sports minggu lalu: “Tiada siapa yang tahu sebenarnya pada masa ini. Jika ada kelab yang terdesak atau serius menyediakan tawaran dan menggodanya pergi maka dia akan membuat keputusan.

“Saya hanya boleh menunggu dan melihat jika ada kelab yang akan masuk dan membuat tawaran itu dan menggodanya, dan dalam situasi itu apa keputusan yang akan dia buat, kerana dia juga tahu bahawa kami sangat berminat untuk mengekalkannya. dia di sini.

Share Post:

Related Posts